19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ramazan şerbeti tarifi

Müslümanların iftarda ve sahurda sıklıkla sofralarında bulunduğu yiyecekler vardır. Bunlar pide, hurma, güllaç ve ramazan şerbetidir.

9 Haziran 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ramazan şerbeti tarifi

Müslümanların iftarda ve sahurda sıklıkla sofralarında bulunduğu yiyecekler vardır. Bunlar pide, hurma, güllaç ve ramazan şerbetidir. Müslümanlar bu yiyeceklerden daha fazla tüketirler. Ramazan şerbeti susuzluğu gideren ve kan şekerini düzenleyen bir içecektir. Tarihi Osmanlı’ya kadar dayanmaktadır. Ramazan şerbeti yapımı püf noktalarına ve çeşitlerine haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. 

RAMAZAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR

6 su bardağı su

3/4 su bardağı toz şeker

1 su bardağı vişne

10 tane kurutulmuş erik

1 su bardağı kuru üzüm

5 gram taze zencefil

1 tane çubuk tarçın

6 tane karanfil

 

RAMAZAN ŞERBETİ YAPILIŞI

Suyu derin bir tencereye aktarın. Kabuğunu soyduğunuz taze (kök) zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başlayan suya toz şekeri atıp karıştırın. Sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın.

Son olarak taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.

Ocaktan aldığınız şerbet karışımını ılınması için oda ısısında bekletin. Çubuk tarçın, karanfil ve taze zencefili içinden çıkartın.

Ilınan şerbet karışımının tanelerini bir süzgeç yardımıyla süzerek alın. Sürahiye alıp buzdolabında soğuttuğunuz ramazan şerbetini soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Damak tadınıza göre soğuk su ve buz parçaları ekleyip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Şerbet yapımında arzu ettiğiniz kuru ve taze meyvelere yer verebilir, dondurulmuş ya da çekirdeklerini ayıklamadığınız taze vişne kullanmayı tercih edebilirsiniz. Meyvelerin taze ve zedesiz olmasına dikkat edin. Bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra kullanın.