Tüm Yazarlar
A. Tarık Şebik Yazıları
‘Kuş ölür sen uçuşu hatırla’
A. Tarık Şebik
251 şehidimizin ailelerinin yaşadıkları büyük şoku atlattıktan sonra yas sürecine girdiğini ancak bu sürece geçişin -özellikle ilk dönemlerde medyanın ve toplumun yoğun ilgisi nedeniyle- bir süre ertelendiğini söyleyebiliriz. Bazı ailelerimiz öfke ve özlem dönemlerini bitirip kabullenme evresine geçti, bazı ailelerimiz hala öfke ve özlem safhasında yaşamaya devam ediyor.
Bu ülke Menderes’in darağacındaki fotoğrafını unutmadı
A. Tarık Şebik
15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra o gece meydanlara çıkanlarla yapılan röportajlarda “Dedem Adnan Menderes’in asılmasına ses çıkaramadığı için içinde hep bir sızı kalmıştı. Ben ve çocuklarım bunu yaşamasın istedim” diyen çok insan vardı. Menderes’in darağacındaki fotoğrafı 15 Temmuz’da bu ülkenin vatansever halkı için bir pusula oldu.
‘Derin devlet’ten ‘paralel devlet’e açılan kapı: 28 Şubat
A. Tarık Şebik
28 Şubat’ın üzerinden 22 yıl geçti. Geriye dönüp baktığımızda şunu çok daha net görüyoruz: Devlet bürokrasisini ele geçirmiş bir klik, topluma bir ideoloji dayatıp, zorla toplumu istediği kalıba sokmaya çalıştı. Cuntacılar, toplumun vicdanında FETÖ’nün takiyye ve tedbir gibi illegal yönlerini mazur görülebilir hale getirdi. Fakat besledikleri sinsi canavar ilk fırsatta onları yedi.
17/25 Aralık Cübbeli darbe girişimi
A. Tarık Şebik
Amacı hükümeti devirmek olan ve Türk siyasi tarihine  “Cübbeli Darbe” olarak geçen 17/25 Aralık kumpası engellendi. Ocak 2019’da yeniden başlayacak olan yargı süreci tamamlandığında siyasi tarihimize yargılanabilen darbe girişimlerinden biri olarak geçecek. Bize düşen kendisi de bir darbe sonrası idam edilen rahmetli Adnan Menderes’in sıkça kullandığı “Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür” atasözünü akıllarımızdan çıkarmamak…