Tüm Yazarlar
Mehmet Metiner Yazıları
Oslo ile ilgili meşhur yalanlar!
Mehmet Metiner
Sorunun çözümüne katkı sunacak ve akan kanı durduracaksa elbette İmralı ile görüşülür ve Oslo türü müzakereler yapılabilir. PKK bu konuda samimi ise silahlarını susturduğunu ve süreç içinde silahlı güçlerini sınır dışına çekeceğini ilan etmelidir.
Kürt meselesini ‘dil’ ile çözmek!
Mehmet Metiner
Siyaset, anı yönetme sanatı değildir. Geleceği öngörmek ve zamanın ruhunu doğru anlamaktır. 30 yıl önce bugün AK Parti’nin Kürt meselesinde attığı adımlar atılmış olsaydı ne Kürt meselemiz olurdu, ne de buradan beslenen PKK.
Mücadeleciler ve müzakereciler...
Mehmet Metiner
Müzakereyi tıkayan asıl faktör, PKK’nın ‘statü’ talebinde ısrarıdır. ‘Müzakereciler’in, silah marifetiyle despotik bir iktidar elde etme anlayışına karşı olup olmadıklarını çok net bir biçimde ortaya koymaları gerekir. Aksi takdirde “eski Türkiye”nin o bildik mücadeleci anlayışını tekrar hortlatmak isteyenlerin elini güçlendirmekten öte bir iş yapmış olmuyorlar.
İslamiyet PKK ve zulmüne cevaz mı veriyor?
Mehmet Metiner
Marksist bir örgütün “İslam Kongresi” düzenlemesi pek tabii ilginç ve çelişkili bir durum, ama bu bahsi diğer. Sorum o kongreye katılan İslâm alimlerine ve kanaat önderlerine: İslâmiyet PKK’nın ideolojisine ve zulüm politikalarına cevaz mı veriyor?
Kandil’den insinler mi Kandil’e çıksınlar mı?
Mehmet Metiner
BDP’ye destek veren liberal aydınların paradoksu bu işte: AK Parti’ye silahlı vesayet rejimini demokrasi adına paramparça etmesi için telkinde bulunanlar, Kandil-BDP ilişkisinin tam tersi yönde seyretmesini anlaşılır buldular ve ne hikmetse BDP’li siyasetçilere bu yönde hiçbir telkinde bulunma yoluna gitmediler.
''Mutabakat ruhu'' terörü bitirir mi?
Mehmet Metiner
Mutabakat olursa bile terör bitmez! Çünkü terörden beslenenler var. Meclis’teki partilerin teröre karşı mutabakat oluşturmalarını istemek, imkansızı istemekten farksız. Tıpkı yeni anayasada aranan mutabakat gibi. Mutabakat aranmış olsaydı bugün hala militarist bürokratik vesayet rejiminde yaşıyor olurduk.
CHP 6 okun gölgesinde
Mehmet Metiner
CHP’nin tek parti ideolojisi ve 6 ok zihniyetiyle ifadesini bulan kökleri üzerinden demokrasi inşa edilemez. Halkın derin bir basiretle gördüğü ama CHP’li siyasi elitlerin görmediği bu gerçeklik, CHP’yi daha uzunca bir süre iktidardan uzak tutacağa benziyor.
Kürdüm ama Kürtlüğümle gurur duymuyorum
Mehmet Metiner
Gaziantep olaylarının müsebbibi olarak Türkiye’nin Suriye politikasına göndermede bulunan Ergenekoncu-ulusalcı zevatın PKK/BDP ile aynı hatta buluşması manidardır. Çünkü aynı iddiayı PKK/BDP canibi de yapmaktadır.