Tüm Yazarlar
Ömer Altaş Yazıları
‘Yeni CHP’ için köprüden önceki son çıkış
Ömer Altaş
Gerek 2011 seçim süreci gerekse günümüze kadar uzanan dönemde yaşanan gelişmeler Kılıçdaroğlu’na başta açılan kredinin artık sonuna gelindiğine işaret ediyor. Bu nedenle, Kılıçdaroğlu, 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde son hamlesini de yaparak tartışılır duruma gelen liderliğini korumaya çalışacak.
İslami cemaatlerin laikleştirici etkisi
Ömer Altaş
Ulusal ve uluslararası politik platformlarda operasyonlar yapacak kadar güçlü bir network içinde olduklarını “artık saklamayanlar” ve saklanamayacak kadar açıkta olanlar dışa dönük faaliyetlerinin tamamı politik esaslı iken, müntesiplerine “Allah rızası” diyorlar.
Kemalist-Sol-Liberal ittifakın çoğulculuğu
Ömer Altaş
Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun adli yıl açılış konuşmasında hükümete yönelik eleştirilerini, 11 yıllık AK Parti iktidarına yönelik muhalif söyleme hâkim olan kavramlar zinciri içerisinde değerlendirmek gerekir.
‘Kemalist TC’den Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne Yeni Türkiye’nin Diyalektiği
Ömer Altaş
Tarih sahnesine ilk olarak bugünkü Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde çıkan Osman Beyliği’nin öyküsü devam ediyor. Kuruluşunu 1923 yılında ilan eden Türkiye Cumhuriyeti, yıkılan Kemalist sistemin üzerinde oluşmakta olan Yeni Türkiye ve aralarında kıran kırana süren mücadele bu öykünün fasılaları aslında.