Tüm Yazarlar
Önder Çakırtaş Yazıları
Mescid-i Aksa neden çatışmaya sürüklenen bölge
Önder Çakırtaş
Ortadoğu’da hali hazırda devam eden çeşitli uygulamalar, dünya savaşlarından sonra yapılan gizli antlaşmaların misyonlaştırılması projesine dayanır. Bu sebeple, çatışma zemininin kuvvetlendirilmesi, Avrupa ve Amerika’nın benimsemiş olduğu planlara uygundur. Çeşitli devletlerin verdiği tepkilerle geri adım atmış gibi yapan İsrail, aslında Siyonist rejiminin amaçlarını sırayla gerçekleştirmektedir.
Yeni dünya düzeni ve değişmeyenler: Şarkiyatçılık, İslam ve Haçlı ittifakı
Önder Çakırtaş
Edward Said’in iddia ettiği üzere “Şarkiyatçılık, Batı’dan güçsüz olduğu için Şark’a kararlı bir biçimde dayatılmış olan bir siyasal öğretidir temelde; Batı, bu dayatmada, Şark’ın güçsüzlüğüyle birlikte farklılığını da görmezden gelir”.
PKK/HDP Erdoğan’ı neden hedef gösteriyor?
Önder Çakırtaş
Erdoğan’ın Ak Parti lideri olarak ilerleyişi özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Kürt oylarının göçüne zemin hazırladığı gerekçesiyle HDP ve PKK tarafından bir tehdit olarak algılandı ve Ak Parti lideri halk cephesine bir tehdit olarak empoze edilmeye başlandı. Erdoğan’ın her söylemi kötü niyetle cımbızlanarak halka servis edildi ve kendi medyaları aracılığıyla mübalağalı tezvirler ve abartılı yalanlarla Erdoğan’ın kullandığı dil manipüle edildi.
AK Parti paradigmaları ve çözüm süreci
Önder Çakırtaş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2005 yılında Diyarbakır’daki konuşmasıyla çözüm süreci paradigmaları oluşmaya başlamış, 2009 yılı itibariyle de demokratik açılımın temeli atılmıştı. 2012’de Abdullah Öcalan ile görüşmelerin yapıldığı duyurulmuş, 2014’te Resmi Gazete’de Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun yayınlanarak süreç daha resmi bir boyut kazanmıştı.