Tüm Yazarlar
Mustafa Ilıcalı Yazıları
Acil kentsel dönüşüm
Mustafa Ilıcalı
Şehirlerimizde beklenen depremlerden önce, yıkılması ve ağır hasar görmesi tahmin edilen binaların bir an önce kentsel dönüşümünün sağlanması için tüm yönetim becerisi, kapasitesi, finansmanı ve tekniğinin kullanılması birincil derecede önemlidir.
Güvenli bina sertifikası zorunlu olmalı
Mustafa Ilıcalı
Yıkılan binaların sayısının fazla olması, inşaat mühendisliği hatalarının yanı sıra bölgeden geçen yüzeye yakın faylardan da kaynaklanmaktadır. Fakat bu fayların varlığının mühendislik hatalarını affetmeyeceği açık bir gerçektir. İleride benzer durumların yaşanmaması için inşaatlara “güvenli bina sertifikası” zorunluluğu getirilmelidir.
Üç fay hattı arasında Türkiye
Mustafa Ilıcalı
Deprem kuşağında bulunan ülkemizde birçok bölgemiz risk altında bulunmakta olup, bu bölgelerde yaşayan herkesin olası bir depreme karşı hazırlıklı olması gerekmektedir. Deprem sırasında göçük altında kalan kişilerin kurtarılması vakit aldığı için, kurtarılana kadar göçük altında hayatlarını idame ettirecek bir deprem çantası bulundurmaları büyük önem arz etmektedir.
İstanbul'da taksi sistemi değişmeli ama nasıl?
Mustafa Ilıcalı
Trafik Bilim Kurulu öneriyorum
Mustafa Ilıcalı
Covid-19 salgının önlenmesi için sürekli önerilerde bulunan Dünya Sağlık Örgütü'nün, Küresel Yol Güvenliği 2018 raporuna göre, 2018'de dünyada yaklaşık 1,35 milyon kişi trafik kazalarında yaşamını yitirmiş. Covid-19 dan korunmanın en önemli yöntemi şüphesiz ki elleri yıkamak. Bu durumun trafikteki karşılığı ise aşırı hızdan kaçınmak.