Tüm Yazarlar
Recep Bozloğan Yazıları
10 soruda başkanlık sistemi
Recep Bozloğan
Yasama ve yürütme organları arasında kuvvetler ayrılığı, yürütmedeki çift başlılık ve parti disiplininin yol açtığı antidemokratik uygulamalar gibi sorunların önemli bir kısmı parlamenter sistemin doğasından kaynaklanmaktadır ve bu sistem içinde kalındığı sürece söz konusu sorunlar devam edecektir.
Kentsel dönüşüm stratejisi
Recep Bozloğan
Türkiye şehirleri kapsamlı bir dönüşüm sürecine girdi. Mayıs 2012’de kabul edilen 6306 sayılı Âfet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun birçok şehirde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Dolayısıyla, şehirlerimizin gelişimi açısından bir tür “kader anı”nda olunduğu söylenebilir. Bu süreçte başarılı olabilmek için öncelikle şu sorunun cevabının aranması elzemdir: Şehirlerimizde dönüşüm mü yapılmalı, yoksa şehirlerimiz dönüştürülmeli mi?
Eyalet sistemi, ama hangisi?
Recep Bozloğan
Eyalet sistemi tartışmaları gündemi zaman zaman meşgul etmekte.
YÖK reformu: Yetmez ama evet...
Recep Bozloğan
Mevcut sistemde üniversiteler, en küçük ve sıradan konularda bile YÖK ile yazışmak ve görüş almak mecburiyetinde idi. Bu sebeple yeni düzenleme YÖK’ü ülkenin en ücra köşesindeki üniversitelerin bile iç işlerine müdâhil olmaktan yani büyük bir evrak selinden ve lüzumsuz iş yükünden de kurtaracaktır.