Tüm Yazarlar
Semih Altın Yazıları
Sanat liselilere artık üniversite hocaları da ders verecek
Semih Altın
Önümüzdeki dönem İstanbul'daki güzel sanatlar lisesi öğrencilerine, iş birliği protokolünü imzalayan üniversitelerin hocaları dersler verecek. Öğrencilerin üniversitedeki ilgili bölüm ve fiziki mekânlardan faydalanması da sağlanacak. Sanatçılar kariyer günleri ve mesleki rehberlik çalışmalarında seminer, konferans, yarışma ve benzeri farkındalık faaliyetlerinde yer alacaklar.
MEB 16 milyona rehberlik hizmeti verdi
Semih Altın
Pandemi sürecinden en fazla etkilenen alanlardan biri eğitim oldu. Okulların kapanması ile 18 milyon öğrenciye uzaktan eğitim veren Milli Eğitim Bakanlığı, hem veli hem öğrencilere psikolojik destek için de rehberlik hizmeti verdi. Covid-19 ile mücadele günlerinde hızla sahaya inen meslek liseleri ise üretimleri ile sürecin kahramanı oldu.
Sadece İstanbul'da 2,5 ton solüsyon 3,5 milyon maske ürettik
Semih Altın
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı maskede en fazla üretimin yapıldığı İstanbul'da bundan sonraki süreç için cihazların tasarımına ve AR-GE çalışmalarına ağırlık verdiklerini söylüyor. Yakın zamanda üç katlı telli ultrasonik cerrahi maske makinesi üretilmişti. Önümüzdeki günlerde iki makine daha üretime başlayacak. Bu çok önemli bir adım çünkü bir makine günde 100 bin maske üretilebiliyor.