Tüm Yazarlar
Sıbğatullah Kaya Yazıları
Mevlid-i Nebi Haftası'na yeni bir bilinç yüklenmeli
Sıbğatullah Kaya
Onu kıyasıya savunur ve kollarsınız, ancak bütün bunları yaparken onun meşru görmediği yol ve yöntemlere başvurmazsınız. Lakin bütün dünyaya varlığınızı hissettiren bir kararlılıkla şu mesajı vermekten de asla geri durmazsınız: Benim Peygamberim mağarada yalnız değil.
Barışın elçileri ve mafya avukatlığı
Sıbğatullah Kaya
“Tahir bizdendi, bizimkiler onu neden öldürsün?” diyorsun. Öldürürler, çünkü Tahir Elçi şeklen sizden olsa da zımnen artık sizden değildi. Hele “sizinkilerden” hiç değildi. Çünkü o da her “Türkiyeli” gibi terör ve şiddetle arasına mesafe koyuyor, barış ve demokrasinin egemen olduğu bir siyasal ortam istiyordu. Bu gibi sesler, terörü ve şiddeti meşru gören oluşumlar tarafından susturulması gereken “çatlak ses” olarak kabul edilir.
Ne sadakat ne ihanet bu bir feraset sorunu
Sıbğatullah Kaya
Müminin feraseti insanın başına bir gazap gibi, bir kâbus gibi çökebilir. Bundan korkmalısın Selahattin. Nihayetinde, çok kişi henüz farkında olmasa da Müslüman Kürdün HDP’ye oy vermesi veya vermemesi bir sadakat-ihanet sorunu değil, tastamam bir feraset sorudur. İnsanın kendi fıtri değerlerine muhabbet duyması, onu koruması ve kollaması da yine yaratılışın insana takdim ettiği bir özelliktir. Dillerimiz ve renklerimiz Allah’ın kevni ayetlerindendir. Müslümanlar bu ayetlere saygı duyarlar, bu ayetlerin bir toplumda hür ve görünür olmasına, baskı ve zulüm görmemesine dikkat ederler. Bir Müslüman açısından milliyetçiliğin sınırı buraya kadardır.