Tüm Yazarlar
Umur Tugay Yücel Yazıları
Batı için İslam ülkeleri: Güçlenmemesi gereken müşteri
Umur Tugay Yücel
İslam ülkeleri ve yükselen güçler arasında savunma sanayii, bilgi güvenliği, teknoloji, arz güvenliği gibi alanlarda iş birliği hızlandırılmalıdır. Batı dışındaki alternatifler çoğaltılmadır. Çünkü Batı için islam ülkeleri güçlenmemesi gereken müşteridir.
Bir yumuşak güç dersi olarak Türkiye'nin pandemi yönetimi
Umur Tugay Yücel
G-20 ülkeleri arasındaki pandemi mücadelesinde gayet iyi bir konumda yer alan Türkiye, sağlık alanında değil, kriz yönetiminde ve insani yardımda da model oldu. Ankara bir anlamda dünyaya yumuşak güç/kamu diplomasisi dersi verdi.
Çin gribi imtihan da ABD'ninki neden değil?
Umur Tugay Yücel
Çin'de 3 bin'den fazla kişinin hayatını kaybettiği virüs salgınını Time dergisi kapak olarak, Çin'in lideri Şi Cinping'in ağzında maskeli fotoğrafı ile ‘Çin'in testi' diye başlık yapabiliyor. Lakin Amerika'da grip salgınında çok daha fazla sayıda kişi hayatını kaybettiği halde kimse Amerikan Başkanı Donald Trump'ı ağzında maske ile Amerika'nın testi diye kapağa taşıyarak algı oluşturmuyor.
Çok merkezli-çok medeniyetli dünya ve Türkiye
Umur Tugay Yücel
Türk stratejik aklı zamanın ruhunu ve geleceğin dünyasını iyi okumalıdır.Rus partnerlerimizin yanında Çinli, Hintli, Japon, Latin Amerikalı yeni aktörler ile stratejik ortaklıklar kurmalıyız. 21. yüzyıl ne Amerikan Yüzyılı ne Çin Yüzyılı ne Türk Yüzyılı olacaktır. 21. yüzyıl, Medeniyetler Yüzyılı olarak tarih sayfasında yerini alacaktır.