Tüm Yazarlar
Yusuf Özhan Yazıları
Parçalanmaya karşı Erdoğan’ın toparlayıcı siyaseti
Yusuf Özhan
Sağ-muhafazakar-dindar kesimler açısından, parçalanmanın önlenebildiği ve kapsayıcılığın genişleyebildiği dönemlerde Türkiye’yi yönetme iradesinin daha güçlü olduğu görülmektedir. Bunu kısmen başarabilen isimler arasında Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Turgut Özal isimleri zikredilebilse de Erdoğan liderliğindeki AK Parti kendinden önceki dönemleri aşabilmeyi başaran bir hikaye ortaya koymuştur.
Terör hakikati nasıl tutsak alır?
Yusuf Özhan
Terör saldırılarında ilk anda beliren tablodaki veriler üzerinden suni şekilde inşa edilmek isteneni, her zaman ve her şeye rağmen sorgulamak zorundayız. Eleştirel aklın kanallarını cesur şekilde genişletmeye daha fazla ihtiyacımız olduğunu Hariri suikasti ve sonrasında yaşananlara bakarak daha iyi kavrayabiliriz.
Obama’dan 5 milyar dolarlık diplomasi
Yusuf Özhan
Suriye muhalefetinin askeri yardım taleplerini her defasında geri çeviren Beyaz Saray, bu tutumunu kademeli olarak değiştiriyor. ABD’nin Suriye ve Ukrayna krizlerinde “siyasi çözüme” bir türlü ikna edemediği Rusya’ya karşı, kuralları Beyaz Saray’ın koyduğu, risklerin ise müttefikler arasında dağıtıldığı yeni bir planla Suriyeli muhaliflere 5 milyar dolarlık silah yardımı yapılacağı açıklandı.
Suriye’de ‘Devrim Misakı’
Yusuf Özhan
Batı’nın tüm stratejilerini rejimin mutlak mağlubiyeti karşısında “bir sonraki gün” senaryoları üzerinden tasarladığını gören muhalifler, Batı ile belli koşullarda müzakere etmenin zamanı geldiğine inanarak askeri alanda yakaladığı koordinasyon başarısını siyasi alana da yayarak önemli adımlar atmaya başladı.
Tarihin ilk sosyal medya savaşı: Suriye
Yusuf Özhan
İç savaşın meşruiyet açlığını doyurmaya yönelik kaydedilen tüm veriler, bir yandan bugün propaganda savaşının temel taşlarını oluştururken, diğer yandan gelecekte sosyal medyanın bir cilvesi olarak tarafları zor duruma da düşürme potansiyeline sahip gözüküyor.