19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Avcı, 'Uçak desteklerine 2017'de de sıcak bakıyoruz'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, uçak desteklerinin 2017 yılında da devam etmesine sıcak baktıklarını açıkladı. Avcı, söz konusu kararın bir an önce açıklanması gerektiğini de ifade etti.

19 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Avcı, 'Uçak desteklerine 2017'de de sıcak bakıyoruz'

2016 yılında 200 ve üzeri yolcu getiren uçaklara sağlanan destekleri önce ağustos ayına, sonra da yıl sonuna kadar uzattıklarını hatırlatan Bakan Avcı, söz konusu uygulamadan fayda sağlandığını vurguladı.

2017 katalogları hazırlanıyor

Şu anda 2017 yılı için de benzer taleplerin olduğunu açıklayan Avcı, ''Biz bu taleplere sıcak bakıyoruz ama bunun için bakanlar kurulu kararı gerekiyor. Önümüzdeki günlerde o kararın da bakanlar kurulundan çıkacağını umut ediyorum. Bunu bir önce açıklamamız gerekiyor. Çünkü tur operatörleri önümüzdeki sezonun kataloglarını hazırlıyorlar ve o kataloglarda yer almamız için bu açıklamayı bir önce yapmamız gerekiyor'' dedi.

Acentelere destek veriyoruz

Yurt dışındaki acentalara ve acenta çalışanlarına dönük de çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Bakan Avcı, ''Acenteleri Türkiye'ye davet ediyoruz. Onlara teşvik primleri öneriyor, eğitim gezileri yapıyoruz. Tatil paket tur satışlarını arttırmak için performans esasına dayaylı mali teşvikler veriyoruz.'' şeklinde konuştu.