19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kaza nedeni elektrik kesintisi ve yakıt bitmesi

Brezilya'nın Chapecoense Futbol Takımı'nı taşıyan uçağın düşmesinden hemen önce pilot ile kontrol kulesi arasında geçen telsiz konuşmalarının bir kısmı ortaya çıktı.

1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kaza nedeni elektrik kesintisi  ve yakıt bitmesi

Kayıtlarda pilot, elektrik arızası ve yakıtın bitmesinden bahsediyor.

Kolombiya’da 71 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasının hemen öncesinde pilot ve kontrol kulesi arasındaki telsiz görüşmelerinin bir bölümünün kayıtları ortaya çıktı.

Kolombiya basınında geniş yer bulan ses kayıtlarında, düşen uçağın Bolivyalı pilotu Miguel Alejandro Quirioga, kazadan önce kule ile yaptığı konuşmada bir elektrik arızasından ve yakıtın bitmesinden bahsediyor.      

Kayıtlarda, kuledeki görevli, uçuş numarasını belirterek “LaMia CP-2933, yaklaşmaktayız, iniş için öncelik istiyoruz, yakıtımız bitmek üzere” diyen Bolivyalı pilot Quirioga’dan, durumu tekrar teyit etmesini istiyor.

Pilotun tekrar ve daha endişeli bir ses tonuyla yakıtın bittiğini ve elektriklerin tamamen gittiğini haber vermesi üzerine, kule, pilota radarda görünmediklerini söylüyor ve rotayı istiyor.   

Basında yer alan haberlerde, Chapecoense takımını taşıyan uçağın yanı sıra Viva Colombiya’ya ait başka bir uçağın da acil iniş izni istediği belirtildi.      

Öte yandan, kazayla ilgili soruşturma devam ettiği bildirildi.