24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Rusya, S-400'leri Moskova'ya konuşlandırıyor

Rus Hava Uzay Kuvvetleri’ne teslim edilecek yeni parti S-400 füze sistemlerinin Moskova bölgesine konuşlandırılacağı açıklandı.

6 Aralık 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Rusya, S-400'leri Moskova'ya konuşlandırıyor

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Rus basınında yer alan açıklamasında, “Hava Uzay Kuvvetleri’nin teknik personeli, Astrahan bölgesindeki Kapustin Yar poligonunda yeni parti S-400 Triumf hava savunma füze komplekslerini teslim almaya başladı” ifadelerine yer verildi.

Yeni parti S-400 füzelerinin ilk deneme atışları yapıldıktan sonra Hava Uzay Kuvvetleri’nin Moskova bölgesindeki uçaksavar füze alaylarından birine trenle ulaştırılacağı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Hava Uzay Kuvvetleri’ne bağlı olan uçaksavar füze alaylarının başlıca görevleri arasında Moskova ve ülkenin merkez sanayi bölgesinin hava savunmasının sağlanması, üst düzey devlet, askeri, sanayi ve enerji tesisleri ile Silahlı Kuvvetleri’ne ait olan gruplar ve ulaştırma altyapısının düşmanın hava ve uzay saldırılarından korunması yer alıyor.

Rusya hava savunma şirketi Almaz-Antey tarafından geliştirilen ve üretilen S-400 Triumf hava savunma sistemi, düşmanın keşif uçaklarını, stratejik ve taktik uçaklarını, taktik ve balistik füzelerini, orta menzilli balistik füzelerini ve hipersonik hedeflerini imha etmek için tasarlandı.