18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Sultan Kösen'i Samoa başbakanı karşıladı

Dünyanın en uzun insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alan 2.51 boyundaki Sultan Kösen, Türkiye'ye 16 bin 391 kilometre uzaklıktaki Samoa ülkesine giderek, bu ülkeye ayak basan ilk Türk olduğunu söyledi. Kösen, havaalanında ülkenin Başbakanı Tuilaepa Sailele Malielegaoi tarafından karşılandığını belirtti.

22 Şubat 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Sultan Kösen'i Samoa başbakanı karşıladı

Dünyanın en uzun adamı olarak bilinen Mardinli Sultan Kösen, Büyük Okyanus'un güneyindeki Polinezya’da bulunan 185 bin nüfuslu adalar ülkesi Samoa’da düzenlenen etkinliğe katıldı.

Aktarmalı uçuşlarla 2 gün süren yolculuktan sonra Samoa ülkesine gittiğini söyleyen Kösen, kendisinin ülkeye ilk ayak basan Türk olması nedeniyle Başbakan Tuilaepa Sailele Malielegaoi tarafından karşılanıp başbakanlık sarayında ağırlandı.

Türkiye’yi ardından da Mardin’i onbinlerce kilometre mesafede tanıtıyor olmanın gururunu yaşadığını belirten Kösen, "Ülkemden on binlerce kilometre uzaklıkta olmanın vermiş olduğu özlemle birlikte haklı bir gururun da sevinci içerisindeyim. Ne mutlu bana ki, bu topraklarda Mardin'i anlatma ve ezberletme şansı nasip oldu. Beni sarayında kabul eden ve 'Bu ülkeye ayak basan ilk Türk vatandaşı' olduğumun müjdesini veren Samoa Başbakanı Tuilaepa Sailele Malielegaoi'ya ve diğer yetkililere gösterdikleri misafirperverlikten ötürü ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.