20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Tamirle başladı yurt dışına satıyor

Samsun'da bir kamu kurumunda çalışan Cihan Alsoy, oğlunun kırılan model uçağını tamir ederken model uçak yapımını öğrendi ve üretimine başladı. Şimdi ürettiği uçakları yurt dışına satıyor.

25 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Tamirle başladı yurt dışına satıyor

Samsun'da bir kamu kurumunda memur olarak çalışan, oğluna yaklaşık 4 yıl önce uzaktan kumandalı model uçak alan 52 yaşındaki Cihan Alsoy, uçururken düşen kanadı kırılan uçağı tamir edebilmek için internette araştırma yaptı.

Araştırmalarında tamirle ilgili bilgiler edinen Alsoy'un model uçak yapımı da ilgisini çekti. Evinin bodrum katını atölye haline getiren Alsoy, oğlu için çeşitli tip ve ebatlarda model uçaklar yaptı.

Yaptığı model uçakları sosyal medyada paylaşan Alsoy'a zamanla siparişler gelmeye başladı. Alsoy, talep üzerine yaptığı model uçaklardan bazılarını yurt dışına gönderdi.

Boş zamanlarında yaptığı model uçakları havacılıkla ilgili sosyal medya sitelerinde paylaştığını aktaran Alsoy, şöyle devam etti:

"Hem Türkiye'den hem de Azerbaycan, Cezayir, Gürcistan, Fas, Suudi Arabistan gibi ülkelerden model uçak talebinde bulunanlar oldu. Fas, Suudi Arabistan ve Cezayir'e gönderdim. Model uçaklara çocuklardan daha çok yetişkinler ilgi gösterdi. Uçaklar, özelliklerine göre 50 kilometre uzağa kadar gidebiliyor. Arkadaşlarımın çocukları ile öğrencilere de model uçak yapımını öğretiyorum. Yaptığımız model uçakları birlikte uçuruyoruz."

Alsoy, hobi amaçlı olarak yaptığı uçakların maliyetinin 500 liradan başladığını, modeli ve ebadına göre 8 bin liraya kadar çıkabildiğini kaydetti.