25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

TGS'den Ulaştırma Bakanlığı'na atandı

THY ile TAV’ın ortak şirketi TGS’nin Genel Müdür Yardımcılığı’nı 2008’den bu yana yahan Ahmet Selçuk Sert, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı.

21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TGS'den Ulaştırma Bakanlığı'na atandı

1960 yılında İstanbul’da doğan Ahmet Selçuk Sert, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi olarak mezun oldu.

İstanbul ve İzmir’de mühendis olarak görev yapan Sert, ardından Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı’nda Samsun, Antalya ve İzmir Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Takip eden yıllarda ise, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreter Yardımcılığı ve İzmir Banliyö A.Ş.’nin (İZBAN) kurucu Genel Müdürlüğü görevlerini yaptı.

Türk Hava Yolları'nın (THY), havacılığın yan faaliyetlerini ayrı bir şirket bünyesinde gerçekleştirme amacı ile Kasım 2008'de kurduğu TGS Yer Hizmetleri A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görevli bulunan Ahmet Selçuk Sert, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Divan Kurulu üyesi de olan Ahmet Selçuk Sert evli ve iki çocuk babası.