20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Türkiye EASA'da en düşük bulguda 4.ülke oldu

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı(EASA) tarafından yürültülen Hava Aracı Emniyet Denetlemeleri(SAFA) kapsamında Türkiye, bulgu ortalaması en düşük 4. ülke konumuna yükseldi.

27 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Türkiye EASA'da en düşük bulguda 4.ülke oldu

Bu önemli başarıyı SHGM internet sitesinden duyururken, yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Avrupa’ya yaptıkları uçuşlarda gittikleri ülkelerin Sivil Havacılık otoriteleri tarafından denetlenen Türk havayolu işletmeleri, önemli bir başarıya daha imza attı.

2016 yılında Türk uçaklarına Avrupa’da yapılan Hava Aracı Emniyet Denetimlerinde bulgu ortalaması 0.38’e gerileyen Türkiye, Avrupa’nın en düşük ortalamaya sahip 5. ülkesi olmuştu.  

2017 yılının ilk yarısında ise havayolu işletmelerimiz bulgu ortalamasını 0.34’e düşürerek 4. sıraya yükseldi.
 
Bu oran ile havayollarımız, Avrupa hava taşıyıcılarının ilk yarı yıl bulgu ortalaması olan 0.51’dan çok daha başarılı bir emniyet performansı sergiledi.

Hava araçları emniyet denetimlerinde en düşük bulgu ortalamasına sahip ülke 0.26 ile Avusturya olurken, Lüksemburg ve İrlanda ikinciliği paylaştı ve üçüncü sırada Macaristan yer aldı.
 
Ülkemize uçan yabancı havayolu işletmelerinin uçaklarına ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2017 yılı başından bu yana toplam 320 hava aracı emniyet denetimi gerçekleştirildi.

Bu denetlemelerde en sık rastlanan bulgu, kargonun doğru yerleştirilmemesi ve sabitlenmemiş olması olarak görüldü.
 
Son 5 yıldır SAFA denetlemelerinde hızla yükselen bu başarı grafiğini korumak için SHGM tarafından havayolu işletmeleri ile sık sık koordinasyon toplantıları düzenlenerek, bulguların azaltılması ve alınması gereken önlemler konusunda yakın işbirliği içinde hareket ediliyor."