Azerbaycanlı STK'lardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Azerbaycan'da STK'lar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

17 Şubat 2018 Cumartesi 07:00
Dünya Haberleri

AA


Gençliğe Yardım Fonu, Terhis Edilen Askerlerin Gençleri Mariflendirme Birliği, Türkiye Üniversiteleri Mezunları Birliği, Muasır İnkişaf İctimai Birliği, Genç Alimler Cemiyeti, Türkdilli Devletlerle Dostluk ve Kültürel İlişkiler Cemiyeti, Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği ve Azerbaycan Vatan Savaşı Gaziler Birliği öncülüğünde yaklaşık 70 STK, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla bir araya geldi.
 
"Kardeşliğimiz ebedidir" adıyla düzenlenen etkinlikte STK'lar ve Azerbaycanlı gaziler, ilk olarak Bakü Şehitler Hiyabanı ve Bakü Türk Şehitliğini ziyaret etti.
 
Ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla şehitlikleri ziyaret eden STK temsilcileri, şehitliklere çelenk sundu.
 
STK temsilcileri daha sonra Gençliğe Yardım Fonu konferans salonunda buluştu. Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunması ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan etkinlikte yapılan konuşmalarda, Zeytin Dalı Harekatı'na destek ifade edilerek, Azerbaycan'ın Türkiye'nin yanında olduğun vurgulandı. Toplantı sonrasında Azerbaycan STK'larının Türkiye ve TSK'ya desteğini belirten bildiri kabul edildi.
 
Toplantının ardından STK yetkilileri ve gaziler, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral'ı makamında ziyaret ederek kabul edilen bildiriyi takdim etti.
 
Büyükelçi Özoral, destekler için teşekkür ederek "iki devlet, bir millet olan" Türkiye ve Azerbaycan'ın aynı kader ve geleceği paylaştığını söyledi.
 
Zeytin Dalı operasyonuna Azerbaycan'dan gelen desteğin ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Özoral, "Operasyon başladığından beri Azerbaycan'ın her bölgesinden destek mesajları sel gibi akarak gelmektedir. Bu bize çok büyük güç ve gurur veriyor. Türkiye'nin gücü Azerbaycan'ın, Azerbaycan'ın gücü de Türkiye'nin gücüdür. Biz sizi yanımızda hissettikçe kendimizi daha da güçlü hissediyoruz. Başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olmakla tüm Azerbaycan halkına teşekkür ediyorum." dedi.
 
Terhis Edilen Askerlerin Gençleri Mariflendirme Birliği Başkanı Emin Hesenli, Azerbaycan'da herkesin kalbinin Türk askerinin yanında olduğunu, Türkiye için savaşmaya hazır olduklarını vurguladı.
 
Hesenli, TSK'nın operasyonunun barış için olduğunu belirterek, "Türkiye örnek bir operasyon yürütüyor. Bir sivilin bile burnu kanamadı. Biz Türkiye devletinin yanındayız." dedi.