Fırat Kalkanı bölgesinde Esed’e karşı gösteriler yapıldı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terörden kurtarılan bölgelerde; Hama, İdlib ve Halep kırsalındaki 40 yerleşim bölgesinde yaşayan Suriyeliler, cuma namazının ardından sokaklara çıkarak Esed’ın yıkılması ve devrimin sürmesi için gösteriler yaptı.

21 Eylül 2018 Cuma 07:00
Dünya Haberleri

İHA


Halep’in doğu kırsalında bulunan Keferna kasabasında binlerce rejim muhalifi Suriyeli, devrim prensiplerine bağlı kaldıklarını belirterek Esed’ın devrilmesi için toplu gösteriler yaptı. Kadın, çoluk çocuk, genç yaşlı bütün vatandaşların katıldığı gösterilerde Suriye’nin geçici hükümet başkanı Cevat Ebu Hatab ve beraberinde Halep ili Bağımsız Meclisi'nden bir heyet de yer aldı.
 
Suriye devrim bayrağının yanında Türk bayrakları da taşıyan göstericiler, ellerinde Türk hükumetinin Suriye halkına verdiği destek için teşekkür mesajları yazılı pankartlar da taşıdı.
 
Suriyeli aktivistler tarafından cuma namazından sonra düzenlenen gösterilerde "Esed devrilene kadar ne anayasa ne de yeniden yapılanma" sloganları atıldı. Aktivistler, sosyal medya hesaplarından Beşar Esed’ın devrilmesi, onun ve rejiminin yargılanmasını isteyen mesajlar da yayımladı.