Rusya Devlet Başkanı Putin 'Tsirkon' hipersonik deniz füzesini anlattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Tsirkon" hipersonik deniz füzesinin 9 mach hızında olacağını ve uçuş uzaklığının 1000 kilometreden fazla olacağını söyledi.

20 Şubat 2019 Çarşamba 07:00
Dünya Haberleri

TM Dijital Haber Merkezi


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Federal Meclis'e yaptığı konuşmada, "Şu anda çalışmaları başarıyla giden ve planlanan sürede tamamlanacak yeni bir silahtan bahsedeceğim. Hem deniz, hem de kara hedeflerini yok etme gücüne sahip  `Tsirkon´hipersonik füzesinin hızı 9 mach ve uçuş uzaklığı 1000 kilometreden fazla olacak" ifadesini kullandı. Putin, füzenin denizaltı ve denizüstü gemilerinde kullanılmasının ön görüldüğünü belirtti. Putin, konuşmasında  "Tüm bunlar bizim için masrafsız olacak" dedi.

"UYDU AĞIMIZIN YETENEKLERİNİ ARTIRMAK GEREKİYOR"

Putin, ülkenin savunma sanayii işletmeleri tarafından sivil ürünlerin çıktısının artırılması gerekliliğinin altını çizerek, "Uydu ağımızın yeteneklerini artırmak gerekiyor. Rusya bunun için benzersiz teknolojilere sahip." açıklamasında bulundu.
 
PUTİN'DEN ABD'YE REST: KARŞILIK VERİRİZ
 
Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD füzelerinin Avrupa’ya olası konuşlandırılması konusuna da değinerek, "Washington’ın, Avrupa’ya orta ve kısa menzilli füzelerini konuşlandırması Rusya için ciddi tehditler yaratacak. Bu tip füzeler Rusya'ya 10-12 dakikada ulaşıyor bu bizim için çok ciddi bir tehdittir. Bu durum için asimetrik eylemler geliştirmek zorunda kalabiliriz. ABD, Avrupa'ya füze sistemleri konuşlandırırsa buna aynı şekilde karşılık verebiliriz." dedi.