Bu zirveden 4 milyarlık iş çıkacak

Bu sene 2’ncisi düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi 500’den fazla yerli ve yabancı iş insanını ağırlayacak.

16 Kasım 2018 Cuma 07:00
Ekonomi Haberleri


‘Küresel Ticaret Yarışında Türkiye’deki Yatırım Fırsatları’ başlığıyla toplanacak zirvede 4 milyar TL değerinde ticaret anlaşması yapılması hedefleniyor. 14 Aralık’ta Çırağan Sarayı’nda düzenlenecek zirve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ankara Sanayi Odası (ASO), Türk Girişimci ve İş Adamları Konfederasyonu (TURKONFED), İstanbul Aydın Üniversitesi ve Cool Reklam iş birliğiyle gerçekleştirilecek. İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer, zirvenin ekonomi dünyasının kanaat önderlerini bir araya getireceğini belirterek, “10 ülkeden yatırımcıların, Türkiye’nin önde gelen holding ve şirketlerinin katılımıyla düzenlenecek zirvede sanayi, bankacılık ve finans, inşaat, turizm, enerji, otomotiv, ulaştırma sektörlerindeki yatırım fırsatlarını konu alan paneller düzenlenecek. Ülkelerarası ticaret ve iş birliği anlaşmalarının da imzalanacağı ekonomi zirvesi bu sene 4 milyar liralık iş hacmi hedefliyor” dedi. 

HEDEF 10 YENİ FABRİKA 

7 hedef sektörde yeni şirket evliliklerine zemin hazırlamak istediklerini belirten Değer, şu ifadeleri kullandı: “Zirvenin paneller bölümünde yol haritaları belirlenirken, ilgili sektörün yerli ve yabancı temsilcilerinin mal alışverişi, şirket evliliği veya ortaklık yapabilmeleri noktasında B2B (kurumsal) ve B2C (bireysel) toplantıları gerçekleştirilecek. Yapacağımız bu yeni ortaklıkların ülkemizde yüksek teknoloji üreten en az 10 fabrika açmalarına ön ayak olmak için çalışma yürütüyoruz.” 

DEİK Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi Başkanı Pınar Eczacıbaşı ise toplantıda yaptığı konuşmada dünyada yaşanan büyük ticaret savaşının devam ettiğini ve bu ortamda Türkiye’nin yapısal reformlar başlatmasının gerekli olduğunu dile getirerek “İstanbul Ekonomi zirvesinde ekonomimizin geleceğini, sektörlerimizin yatırım fırsatlarını öne çıkaracağız” dedi.

İSTANBUL’A DEĞER KATACAK

Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli de, sanayide yüksek nitelikli ürünler üretilmesi için üniversitelere büyük rol düştüğünü belirterek, “Üniversite ve sanayici iş birliği ile Türkiye’nin katma değeri yüksek teknoloji imalatına öncelik vermesi gereklidir. Zirve bizim için çok önemli. Zirve ile İstanbul markasına değer katılacak” ifadelerini kullandı. Türk Hava Yolları Pazarlama Müdürü Merve Doğru da İstanbul Havalimanı’nın Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti.