Çiftçiler, Ziraat Bankası'ndan komisyonsuz, teminatsız kredi kullanarak emekli olabilecek

Prim borcu olduğu için emekli olamayan çiftçiler, Ziraat Bankası'ndan komisyonsuz, teminatsız kredi kullanarak emekli olabilecek

24 Şubat 2018 Cumartesi 07:00
Ekonomi Haberleri

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında borcu olan Bağ-Kur'lu çiftçilerin emekliliğine imkân sağlayacak kredi işbirliği protokolü dün imzalandı. Prim borcu olduğu için emekli olamayan çiftçiler, Ziraat Bankası'ndan komisyonsuz, teminatsız kredi kullanarak emekli olabilecek.
 
KREDİ SİCİLİNE BAKILMAYACAK
 
Sabah'ın haberine göre; Çiftçiler 48 ay vade ile kredi çekecek. Emeklilik için kredi kullanmak isteyen sigortalı çiftçilerin geçmişteki kredi siciline bakılmayacak. Protokol 3 ay için geçerli olacak. Karşılıklı mutabakat sağlanması halinde 2 kez uzatılabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye'de 708 bin Tarım Bağ-Kur'lu sigortalı, 682 bin tarım Bağ-Kur'lu emekli bulunduğunu açıkladı. Sarıeroğlu, kredi ödemesinin emekli maaşlarından kesileceğini, bu işlemlerden komisyon alınmayacağını söyledi. Sarıeroğlu, çiftçilerin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta kapsamına alınarak geçici iş göremezlik ödeneğine hak kazanması, 5 puanlık prim indiriminden yararlanmaları, doğum yapan tarım Bağ-Kur'luların 16 haftalık emzirme ödeneği ve istirahat parası alması, tarım sigortalılara yönelik kısıtlı sigorta primi ödeyerek tam ay hizmet alma imkânı sağlanması gibi konularda da çalışmalar yapıldığını vurguladı.