'Döviz spekülatörü hesabını ödeyecek'

Bakan Varank dövizdeki manipülasyona dikkat çekerek “Bu operasyonlara yeltenenlerin kimler olduğunu devletimiz gayet iyi biliyor. Biz bunlardan hesabı soracağız ama bunlar asıl büyük hesabı sandıkta ödeyecekler” dedi.

26 Mart 2019 Salı 07:00
Ekonomi Haberleri


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dövizde manipülatif işlem yapanların hesap vereceğini söyledi. Trabzon’da bir otelde düzenlenen ‘Dünden Bugüne Trabzon AK Parti Yöneticileri’ konulu toplantıda konuşan Varank, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 yıl önce Türkiye’yi büyütmek, milletin değerlerini yüceltmek için çıktığı yolda, Trabzon’un her zaman en önemli şehirlerden biri olduğunu kaydetti. Trabzon’un sadece seçimden seçime oy vermekle kalmadığını söyleyen Varank, Erdoğan’ın şahsında Türkiye’ye yönelik her saldırıda, her tuzakta Cumhurbaşkanı’nın arkasında dimdik durduğunu vurguladı.      

TÜRKİYE 3.5 KAT BÜYÜDÜ

Türkiye’yi 17 yılda 3.5 kat büyüttüklerini anlatan Varank, “Önümüzde 2023 yılı hedeflerimiz var. Onlara ulaşabilmek için bir o kadar daha büyümeye ulaşmamız lazım. O yüzden sadece hizmetlere, reformlara, atılımlara odaklanabileceğimiz bir döneme ihtiyacımız var. Bu da önümüzde duruyor. Rabb’im kısmet ederse 31 Mart’tan sonra 4,5 yıl seçimsiz geçireceğimiz bir dönem bizi bekliyor. Bu, Türkiye için altın değerinde bir fırsattır. Bu fırsatı iyi görmemiz, iyi değerlendirmemiz lazım” diye konuştu. Varank, seçime bir haftadan az bir süre kaldığını anımsatarak, şunları kaydetti: “İşte böyle bir dönemde yine manipülatif hareketlerle milletimizin kararına etki etmeye çalışıyorlar ama onlar bu aziz milletimizi hala tanıyamadılar. O yüzden hep kaybettiler, inşallah bundan sonra kaybetmeye de mahkumlar. 15 Temmuz’da tanka topa kafa tutan milletimiz, bu operasyonlara da pabuç bırakmaz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız ifade etti. Bu operasyonlara yeltenenlerin kimler olduğunu devletimiz gayet iyi biliyor. Biz bunlardan hesabı soracağız ama bunlar asıl büyük hesabı sandıkta ödeyecekler. Kurdukları tüm planları yine milletimiz onların başlarına geçirecek. Bundan şüphemiz yok.”        

Varank, Trabzon’un üretim altyapısını daha da güçlendirecek adımlar attıklarına vurgu yaparak, “Bu kapsamda Arsin OSB’nin enerji sorununu çözüyoruz, 3,6 milyon lira kaynak aktarıyoruz. Vakfıkebir OSB’nin geçmişten gelen sorunlarını çözdük. Şimdi altyapı proje işlerini tamamlayacağız. Akçaabat Şinik OSB’nin arsa tahsisleri tamamlandıktan sonra, 2. kısım genişleme alanını yatırım programına alacağız. Değirmendere’deki sanayi sitelerini Büyükşehir Belediyemizle beraber uygun görülecek alanlara taşıyoruz. Bu suretle Değirmendere’yi şehrin yeni cazibe merkezi yapacağız.” diye konuştu.      

Kandil ve Pensilvanya’nın gözü bu seçimlerde

Hayrat ilçesini ziyaretinde ilk olarak şehit Özel Harekat Polisi Necmi Çakır’ın mezarını ziyaret eden Bakan Varank, ardından eski milletvekillerinden Mehmet Çakıroğlu’nun eşi İlve Çakıroğlu’nun cenaze namazına katıldı. Cenaze namazı sonrasında ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Varank, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Varank, Kandil’in ve Pensilvanya’nın gözünün 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde olduğunu belirterek “Bir takım Batılı çevrelerin ve onların maşalarının gözü bu seçimlerde. En ufak zayıflama gördüklerinde aynı tuzakları yine harekete geçirmek için fırsat kolluyorlar” dedi.