Genç MÜSİAD’ta bayrağı Furkan Akbal devraldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) genel merkezinde gerçekleştirilen Genç MÜSİAD 13. Genel Kurulunda yeni dönemin başkanı Yunus Furkan Akbal oldu. Engin Akdağ’dan görevi devralan Akbal, “Genç MÜSİAD’da bir görev devir teslimi daha gerçekleşti. Genç MÜSİAD Genel Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

25 Mart 2019 Pazartesi 07:00
Ekonomi Haberleri

Görevi devreden Genç MÜSİAD Başkanı Engin Akdağ, “Genç MÜSİAD kalkınmanın teminatıdır. Kalkınma yolunun günümüzdeki takipçisidir. Genç MÜSİAD bugündür. Genç MÜSİAD gelecektir. Kurulduğumuz günden beri gördüğümüz her haksızlık, zulüm ve riyakârlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmadık. Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlere boyun eğenlerden olmadık. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik, etmeyeceğiz.” dedi.
 
HEDEFİMİZ GENÇ MÜSİAD BAYRAĞINI DÜNYANIN HER KÖŞESİNDE DALGALANDIRMAK
 
Seçimler neticesinde Genç MÜSİAD başkanlığına getirilen Furkan Akbal, “Genç MÜSİAD’ın, bugün dünya çapında 4 bini aşkın üyesi bulunuyor. Türkiye'de 56 şubemiz var. Hayallerimiz sınırlarımızın ötesini aştı; yurtdışında 20 şubeye ulaştık ama yetmez diyoruz. Bayrağımızı, daha çok şubemizle dünyanın her köşesinde dalgalandırmak hedeflerimiz arasında.“ şeklinde konuştu.
 
TÜRKİYE’Yİ MÜSİAD’DAN ÖĞRENDİKLERİMİZLE YÖNETİYORUZ
 
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise konuşmasında “Biz bu camiada büyüyerek ve yetişerek geldik. Burada aldığımız bilgi ve birbirimize aktardığımız kültürle ülkemizi yönetmeye çalışıyoruz. Sizler de buralarda yetişecek ve bir gün burada bulunduğumuz yerleri sizler dolduracaksınız.” diye konuştu.
 
BİZİM DAVAMIZ, MİLLİ VE İNSANİ KIYMETLERİN HER DAİM SAKLI TUTULMASIDIR
 
Genç MÜSİAD Kurucu Başkanı ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kerim Altıntaş, Genç MÜSİAD’ın değişimin ve yenilenmenin simgesi olduğuna dikkat çekti. Altıntaş, “ MÜSİAD, bir gönüllü teşekküldür. Buradaki insanları 30 yıl önce bir araya getiren ve 30 yıldır ne olursa olsun bir arada tutan temel kavram menfaat değil, davaya sadakattir. Ve bizim davamız, milli ve insani kıymetlerin her daim saklı tutulmasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.
 
MÜSİAD YERLİ VE MİLLİ SANAYİNİN GELİŞMESİNDE ÖNEMLİ BİR KURULUŞ
 
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Ersöz ise şu şekilde konuştu:
 
“MÜSİAD Türk sanayisinin, millli ve yerli sanayinin gelişmesinde önemli hizmetleri olan alternatif bir kuruluşumuz.MÜSİAD kimsenin vazgeçmediği, bir arada olmaktan mutlu olduğu bir aile. Eminim ki bu vizyon, bu yaklaşım, bu anlayış, ilelebed devam edecek ve genç kardeşlerimiz de görevleri sona erdiğinde hizmetlerinden geri durmayacaklar.”
 
GENÇLİK MÜSİAD’TIR MÜSİAD GENÇLİKTİR
 
Genel Başkan Abdurrahman Kaan ise Genç MÜSİAD’ın medeniyet davamızı gerçekleştirme yolunda atılmış güçlü bir adım olduğunu belirtti. Kaan,“ Biz, yaklaşık 30 yıl önce bu topraklara hayallerimizi ektik. Gencecik insanlardık. Hevesli, umutlu, çalışkan yüreklerdik. Ki hala öyleyiz. Bizim ektiğimiz tohumlar, filizlendi. Hayallerimiz, bugün dev bir çınar ağacı gibi kök salan, gölge veren, umut veren MÜSİAD’a dönüştü. Gençlik; her zaman yaş değil, biraz da tavır meselesidir. Bize lazım gelen yaşlanmak değil, genç bir olgunluktur; taze, diri, heyecanlı, hareketli, umutlu, hayata açık... MÜSİAD gibi. Gençlik, MÜSİAD’tır. MÜSİAD, gençliktir. Genç MÜSİAD, Medeniyet Davamızı gerçekleştirme yolunda atılmış güçlü adımlardan biridir.” şeklinde konuştu.