'İhracatçıya muhteşem destekler sunuyoruz'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Bölgesel İstişare Toplantısı’nda iş dünyası temsilcileriyle buluştu.

25 Mart 2019 Pazartesi 07:00
Ekonomi Haberleri


Pekcan, istişare kültürüne önem verdiklerini; sektörlerin taleplerini en hızlı şekilde çözüme kavuşturmak için gayret sarf ettiklerini söyledi. Bakanlık olarak ihracatçılara çok önemli destekler sunduklarını belirten Pekcan, Bursa iş dünyasının söz konusu destekleri oldukça iyi kullandığını ifade etti. Bakan Pekcan, “İhracatçılarımıza muhteşem destekler sunuyoruz. Bu imkanlardan yararlanmayanları bu desteklerden faydalanmaya davet ediyorum. Firmalarımız ihracatçı olsun” dedi. 

POTANSİYEL VAR 

İhracatçı bir şehir olan Bursa’nın Eximbank kaynaklarından 2018’de 1 milyar 647 milyon dolar kullandığını vurgulayan Bakan Pekcan, “Helal olsun. İhracat yapın kullanın. Biz hazırız. Arkanızdayız” mesajını verdi. “Dünya teknolojik dönüşümden geçerken, bizim bunu seyretme lüksümüz yok” diyen Bakan Pekcan, “Biz bu treni asla kaçıramayız. Yüksek gelirli ülkeler seviyesine ulaşmak için yüksek katma değerli ihracatı ve teknolojik dönüşümü yakalamamız lazım. Bursa olarak gerçekten takdire şayan çalışmalar var. Bursa’da potansiyel var. Niyette var, altyapı da var” ifadelerini kullandı.

TEŞVİK NEFES ALDIRDI

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise “Kısa, orta ve uzun vadeli adımlarla köklü ve kalıcı bir dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla uygulanan destekler ve teşvik politikaları bu zorlu süreçte firmalarımıza rahat nefes aldırdı. Bizler de iş dünyası olarak, ülkemize ve kendimize artık daha fazla güveniyor, adımlarımızı cesaretle atıyoruz” dedi.