'Tunceli cazibe merkezi olacak'

Teröristler nedeniyle bir dönem girilmez denilen 2 bin rakımlı Kutuderesi’ne giden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tunceli’de terörle mücadelede yeni konsept olan yaşam alanlı güvenlik kulelerini inceledi, operasyondan dönen JÖH’le çay içti.

23 Mart 2019 Cumartesi 07:00
Ekonomi Haberleri


Varank, “Tunceli artık bir barış ve huzur şehri olacak. Burası Türkiye’nin cazibe merkezi haline gelecek” dedi. 

Varank, operasyondan dönmekte olan JÖH timlerini dürbün ile takip etti. Mehmetçiklere telsizden seslenen Varank, “Çok kutsal görev yapıyorsunuz. Sizlerin burada sağladığınız huzur ortamı, tüm Türkiye’ye sirayet ediyor. Allah, bu topraklarda şehit düşen bütün güvenlik güçlerimize rahmet eylesin. Sağ olun, var olun, Allah yardımcınız olsun” dedi. 

YALOVA’YA İKİ OSB 

Daha sonra Yalova’ya geçerek temaslarda bulunan Bakan Varank “Bizim ‘Antarktika Bilim Üssü’ projemiz oldukça vizyoner bir proje. Geçici bilim üssümüzü kurduk, orada bayrağımızı dalgalandırdık. Bundan sonraki süreçte ‘Antarktika Anlaşmalar Sistemi’nde gerekli faaliyetleri yürütüp, üye ülke statüsüne geçip, orada kalıcı üs kurmak istiyoruz” dedi. Yalova’da kurulma aşamasındaki Avrasya Giyim İhtisas ve İMES Makine İhtisas OSB ile ilgili bakanlıkta tüm işlemleri hızlandırdıklarını kaydeden Varank, kente bir de ‘Dene- Yap Teknoloji Atölyesi’ kazandıracaklarını söyledi. Varank daha sonra Taşköprü Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyaretiyle devam etti.