Whatsapp’ın tahtını sallayan BİP’e saldırı

Turkcell’in Amerikalı mühendislerin üretimi olan Whatsapp yerine tamamen Türklerin üretip geliştirdiği BİP uygulamasının öne çıkmaya başlaması birilerini rahatsız etti.

21 Ağustos 2018 Salı 07:00
Ekonomi Haberleri


ABD’nin ekonomik saldırısının ardından başlayan ‘Whatsapp yerine BİP kullanalım’ çağrılarının ardından sosyal medyada bu uygulamayı karalamaya dönük kirli bir politika yürütülmeye başlandı. Hatta Turkcell’in Hollanda’da BİP için kurduğu şirket bile ‘yabancı’ olarak lanse edildi. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “Son günlerde uçtan uca Türkiye’de ve Türk mühendislerimiz tarafından geliştiren dijital servislerimizin kullanımı arttıkça, bu servislerimize yönelik yanlış ve kötü niyetli bilgiler içeren paylaşımların da artmaya başladığını üzülerek görüyoruz. ‘Türkler yapamaz’ gibi yıllardır kafalarımıza özenle yerleştirilmeye çalışan ve artık kurtulmamız gereken bir zihniyetin bilinçli olarak yürüttüğü bu karalama kampanyası, esas itibari ile ülkemizin dijital emperyalizme koşulsuz olarak teslim olmasını amaçlıyor” dedi.

VERİ, İÇERİDE KALIYOR

Terzioğlu şunları söyledi: “Turkcell olarak bir kez daha gururla belirtiyoruz ki BiP, Yaani, fizy, TV+, Dergilik, UpCall gibi servislerimizin hepsini kendi imkanlarımızla geliştiriyor ve tüm kullanıcı verilerini yerli veri merkezlerimizde saklıyoruz. Bu sayede en değerli varlığımız olan dijital verilerimizin yurt dışına çıkmasını engelliyoruz. Bazı servislerimizi ise Avrupa Birliği regülasyonlarla kurallarına uygun olması için Hollanda merkezli ve yüzde 100 Turkcell iştiraki olan Lifecell Ventures şirketimiz üzerinden sunuyoruz. Adana’daki bir gencin çektiği fotoğrafları yurt dışındaki bir şirketin veri merkezinde saklamasından rahatsız olmayanlar Turkcell’in dünyaya açılma çalışmalarından rahatsız oluyor. Biz bunu yaptıkça bazılarının rahatsız olmaya devam edecek.”