Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk: 11 bini aşkın çocuğumuza sokaklarda ulaştık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Geçen yıl başlattığımız çalışma neticesinde bugün 130 mobil ekibimiz hizmet veriyor. Bugüne kadar 11 bini aşkın çocuğumuza sokaklarda ulaştık." dedi.

20 Kasım 2018 Salı 07:00
Güncel Haberleri

AA


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen "Gönül Elçileri Çocuk İşçiliği ile Mücadele" programında konuştu.
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a projeye verdiği destekten dolayı şükranlarını sunan Selçuk, gönüllülere de teşekkürlerini iletti.
 
Selçuk, ailenin, çocukları hayata hazırlayan en iyi okul olduğunu belirterek, "Gönül Elçileri Projesiyle çocuklarımızın aile yanında gelişimlerini destekliyor, aile bütünlüğünü korumak için sosyal yardım ve hizmet modellerimizle başarıyla uygulamaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.
 
"Çocuklar, istikbal ve istiklalimizin teminatıdır"
 
Koruyucu aile programının yaygınlaştırılması ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla başlattıkları Gönül Elçileri Projesi'ni, "Çocuk İşçiliğiyle Mücadele" başlığıyla güncelleyerek sürdürdüklerini anlatan Selçuk, şöyle devam etti:
 
"Okulda öğretmenleri ve kitaplarıyla olması gereken çocuklarımızın, yasal olmayan yollarda çalışmaya zorlanması asla kabul edilemez. Zira çocuklar, istikbal ve istiklalimizin teminatıdır. Köyde veya şehirde, tarla veya sanayide çalıştırmak suretiyle ihmal ve istismar edilmesine asla izin veremeyiz."
 
"11 bini aşkın çocuğumuza sokaklarda ulaştık"
 
Selçuk, "çocuk hakları" konusunda başta anayasa olmak üzere yasalarda çeşitli düzenlemelere yer verdiklerini hatırlattı.
 
Bakanlık olarak konuya ilişkin daha önceden neler yaptıklarını anlatan Selçuk, "Geçen yıl 12 Haziran Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü'nde başlattığımız çalışma neticesinde bugün 130 mobil ekibimiz hizmet veriyor. Bugüne kadar 11 bini aşkın çocuğumuza sokaklarda ulaştık ve onlara, ailelerine yönelik rehberlik hizmetleri verdik, sosyal yardımlarla vakıflar aracılığıyla da destek sağladık." ifadesini kullandı.
 
"5 bin 168 koruyucu ailenin yanında 6 bin 325 evladımız var"
 
Gönül Elçileri Projesi'nin ilhamını ve gücünü "insan" odaklı yaklaşımdan aldığını belirten Selçuk, "Sosyal refahın artması ve insani yaşam koşullarının iyileştirilmesi de siz değerli gönüllülerimizin çok önemli katkıları olacağına inanıyorum." dedi.
 
Selçuk, proje kapsamında yürüttükleri çalışmalarla aileler, kadın ve çocuklar için umutlarını diri tutacaklarını vurgulayarak, "2002'de 500 koruyucu ailenin yanında 515 çocuk bulunurken, bugün 5 bin 168 koruyucu ailenin yanında 6 bin 325 evladımız yer almaktadır. Çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda da aynı özveri ve gayretle, aynı başarıyı göstereceğime yürekten inanıyorum." ifadesini kullandı.
 
Hamdiye Soylu: Çocuklarımıza yönelik projelerle gelinmeli
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu da ülkenin kalkınması, çocukların daha güzel bir ülkede yaşaması için gündelik hayatın dışında da bir şeyler üretmek gerektiğine işaret etti.
 
Hamdiye Soylu, 55 çocuktan oluşan "Edirne Gönül Elçileri Geleceğim Sensin Çocuk Korosu"nun proje vesilesiyle nasıl ortaya çıktığını da anlattı.
 
Emine Erdoğan'ın himayesindeki "Biz Anadoluyuz" projesinin de İçişleri Bakanlığınca hayata geçirildiğine değinen Hamdiye Soylu, proje kapsamında, Türkiye'de terör tehdidi olan bölgelerde 51 bin 500 çocuğu, ülkenin diğer illerine gezi programları düzenleyerek götürdüklerini söyledi.