Bakan Selçuk: Acıpayam'da SGK'ya verilecek prim belgelerinin süresini uzattık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Deprem nedeniyle Acıpayam'da SGK'ya verilecek prim belgelerinin süresini 1 Nisan'a erteledik." dedi.

26 Mart 2019 Salı 07:00
Güncel Haberleri

AA-DHA



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yazılı açıklamasında deprem bölgesi Acıpayam’da SGK’ya verilecek prim belgelerinin süresini 1 Nisan’a ertelediklerini duyurdu. 

Bakan Selçuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Denizli’ye yaptığım ziyaret esnasında yaşadığımız deprem nedeniyle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit etme imkanına sahip olduk. 

Acıpayam ilçemizi, depremin etkilerinin en fazla hissedildiği köyler olan Yeniköy, Uçarı, Karahöyük ve Oğuz köylerinde vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Kızılay Afad’ın görev yaptığı bölgede, Bakanlığımız ASDEP görevlileri de vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Psikososyal destek için ihtiyaçları anında tespit edip en kısa sürede karşılıyoruz. Ziyaretlerim sırasında vatandaşlarımızın özellikle primlerin ödenmesine ilişkin bir de talebi oldu. 

Depremi yaşayan vatandaşlarımızın, işyeri ve işverenlerimizin yanında olmak adına Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmesi gereken prim belgelerinin verilme süresini erteledik. Depremin olduğu 20 Mart 2019 tarihinden 25 Mart 2019 tarihine kadar (bu tarih dahil) SGK’ya verilmesi gereken işyeri bildirgesi, sigortalı işe giriş bildirgeleri, sigortalı işten ayrılış bildirgeleri ile 2019 yılı Şubat ayına ait aylık prim ve hizmet belgesinin verilme süresini 1 Nisan 2019 tarihine kadar uzattık. 

Bu vesileyle depremden olumsuz etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, devletimizin her daim yanlarında olduğunu bilmelerini istiyorum.”