Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun: Satın alım olayını kabul ettim

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, "Türkiye’nin şanına yakışır bir büyükelçiliğine sahip olması ve böyle bir büyükelçiliği teşhis etmesi için de bizden bir satın alma durumunu kabul ettim onayladım" dedi.

26 Ocak 2020 Pazar 17:17
Güncel Haberleri





Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ortak basın açıklamasında bulunan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, "Kardeş Türkiye’nin Cezayir’de bir kültür merkezi açması Cezayir’in de Türkiye’de bir kültür merkezi açması konusunda anlaşmaya vardık." dedi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un konuşmasından bazı satırbaşları:

Öncelikle sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle kendi adıma ve Cezayir halkı adına Türkiye’de gerçekleşen deprem için en içten taziyelerimi ileterek hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Tabi bizler Cezayir ile Türkiye’nin her alanda ilişkilerini geliştirme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Ortak bir geleceğe beraberce yürüyebileceğimize inanıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte ticaret hacmimizi en yakın zamanda 5 milyar dolara çıkarma hacmine ulaşabileceğimizi ifade ettik.

Bizim bakanlarımızın sürekli iletişim halinde olması gerektiğine inandık ve karar aldık. Ben aynı zamanda Türkiye’nin şanına yakışır bir büyükelçiliğine sahip olması ve böyle bir büyükelçiliği teşhis etmesi için de bizden bir satın alma durumunu kabul ettim onayladım.

Kardeş Türkiye’nin Cezayir’de bir kültür merkezi açması Cezayir’in de Türkiye’de bir kültür merkezi açması konusunda anlaşmaya vardık.

Bölgesel anlamda sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte Berlin Konferansı'nda alınan kararların uygulanması konusunda beraberce hareket edilmesi konusunda anlaştık. Sahadaki tüm gelişmeleri de beraberce takip edip değerlendireceğiz.