Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş: Camilerimizde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası Fetih Suresi okunacak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Camilerimizde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir" dedi.

20 Ocak 2018 Cumartesi 07:00
Güncel Haberleri

İHA



Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı açıklamada," Vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı, kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Afrin/sınır ötesi harekatının zaferle sonuçlanması için bu akşam bütün camilerimizde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir. Bütün görevlilerimizden söz konusu programı icra etmelerini önemle rica ederim" ifadesini kullandı. 

90 bin camide kahraman askerimiz için dua edilecek  

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'deki terör örgütü mensuplarına yönelik "Zeytin Dalı Harekatı" adıyla saat 17.00'den itibaren başlattığı harekat nedeniyle tüm din görevlilerine bir mesaj gönderen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Afrin sınır ötesi harekatının zaferle sonuçlanması için bütün camilerimizde bu akşam yatsı ve yarın sabah namazı öncesi veya sonrasında Fetih Suresi'nin okunmasını, ordumuza ve milletimize dua edilmesini istedi.

Zeytin Dalı Harekatı - Harekatın başarıyla sonuçlanması amacıyla Şanlıurfa'da, Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamın yanı başında bulunan tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde Fetih suresi okunup, dua edildi

Şanlıurfa'da, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Fetih suresi okunarak, dua edildi.

Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamın yanı başında bulunan tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde bir grup vatandaş bir araya geldi.

Cami imam hatibi İbrahim Onat'ın okuduğu Fetih Suresi, cami hoparlörlerinden yerleşkenin tamamına duyuruldu. Bu sırada yerleşkeyi gezen ziyaretçiler de dua etti.

Cami imam hatibi Onat, gazetecilere açıklamasında, Diyanet İşlerinin Başkanlığının talimatı doğrultusunda Fetih suresinin okunduğunu söyledi.

Harekatın zaferle sonuçlanması için askerlere dua ettiklerini vurgulayan Onat, "Vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı, kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Afrin sınır ötesi harekatının zaferle sonuçlanmasını Allah nasip eder inşallah. Yarın sabah namazı sonrası da Fetih suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir." dedi.

Turgutlu'da Afrin için Fethi Suresi okundu  

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için bütün camilerde yatsı ve sabah namazı sonrası Fetih Suresi okunacağını ve dua edileceğini bildirdi.  Bildiri tüm din görevlilerine ulaştırılırken Manisa'nın Turgutlu'da ilçesinde de camilerde Fethi Suresi okundu. Turgutlu Dereköy Caminde yatsı namazının ardından imam hatip Kerim Akbaba tarafından dua okundu. Fethi Suresi sonrası umreye giden vatandaşlarda kutsal topraklara uğurlandı.

Cami avlusunda umreye giden vatandaşlar Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda yer alan Mehmetçiğe dualar gönderdi.