Genel af yasası mecliste mi

MHP Genel Başkanı Devlet Baheli, 24 Haziran seçimleri öncesi gündeme getirdiği mahkumlara yönelik af konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Bahçeli, af konusunda Meclis’e yasa teklifi vereceklerini açıkladı. Daha önce gündemimizde af yok açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin son af çıkışına ne söyleyecek merak konusu.

17 Temmuz 2018 Salı 07:00
Güncel Haberleri


MHP af konusunda yasa teklifi! GENEL AF ÇIKACAK MI?

MHP Genel Başkanı Devlet Baheli, 24 Haziran seçimleri öncesi gündeme getirdiği mahkumlara yönelik af konusunda açıklamalarda bulundu. Bahçeli, af konusunda Meclis’e yasa teklifi vereceklerini açıkladı. Daha önce gündemimizde af yok açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin son af çıkışına ne söyleyecek merak konusu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, seçim vaatleri arasında bulunan ve parti seçim beyannamesinde de yer alan af konusunda son dakika açıklamalarda bulunu. Bahçeli yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte af konusunda yasa teklifi yerileceğini söyledi. İşte Bahçeli’nin OHAL ve af konusundaki o açıklaması: Af konusu gündemimizdedir, seçim beyannamemizdedir. Meclis'te yasama çalışamaları başladığında arkadaşlarımız teklifini sunacaktır. OHAL ayın 18'i itibariyle son buluyor. Yeni bir yasa gündeme getiriliyor, Böyle bir yasa Meclis'e geldiğinde MHP gereğini yapacaktır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere kader kurbanlarına af çıkarılmasıyla ilgili kararlılığımız sürüyor. Af çıkarılmasıyla ilgili vaat ve sözümüzü seçim beyannamemize de aldık. Bu duruşumuzdan geri adımımız düşünülemez" demişti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli'nin af çıkışına "gündemlerinde af olmadığını" açıklamıştı. Yeni dönem yasama yılında MHP'nin af konusunda vereceği yasa teklifine AK Parti'nin nasıl karşılık vereceği merak konusu.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN GENEL AF AÇIKLAMASI

Partili olmak görevini bağımsız ve tarafsız yapmaya engel değildir. Sayın İnce de seçilse partili bir cumhurbaşkanı olacaktı. Elbette Cumhurbaşkanı görevini tarafsız yaptı bundan sonra da tarafsız olacaktır. Anayasa’daki yeminde de görevdeki tarafsızlığından bahsediyor. Siyasi tartışmalardaki tarafsızlığından bahsetmiyor. Yüzde 50+1’le seçilen bir cumhurbaşkanı milleti dışlayabilir mi? Herkes başka seçmen kitlelerinden oy alacak bir dil oluşturması lazım. AK Parti her seçimde oyunu bundan arttırıyor.