Hakkari'de doçka silahı ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda doçka silahı ve buna ait mühimmat bulundu.

15 Aralık 2018 Cumartesi 07:00
Güncel Haberleri

AA



Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda doçka silahı ve buna ait mühimmat bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaları sürüyor.

Merkez Kavaklı köyü kırsal alanında icra edilen operasyonda, doçka silahı, doçka sehpası ile silaha ait 200 mühimmat ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yüksekova ve Derecik ilçelerinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyon

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda kalaşnikof piyade tüfeği ve mühimmat bulundu. 

Yüksekova Jandarma Komutanlığı görevlilerince bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 

Yüksekova ilçesi Bağdaş köyü kırsalında dün sığınak tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Sığınakta AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, AK-47 kalaşnikof şarjörü, 9 AK-47 kalaşnikof fişeği, 323 PKM makineli tüfeğe ait fişek ve küçük tüp ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. 

Valilik ayrıca 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı görevlilerince terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Derecik ilçesi İkidere bölgesinde 13 Aralık'ta icra edilen keşif, gözetleme ve devriye faaliyetinde bin 500 av tüfeği fişeğinin ele geçirildiğini açıkladı.