İçişleri Bakanı Soylu: Devlet üzülür mü? Üzülsün

İçişleri Bakanı Soylu, "Devlet üzülür mü? Üzülsün. Çok iyi bir yöneticisini, kendisini sevdiren bir evladını, milletine hizmet eden bir kahramanını kaybetti" ifadelerini kullandı.

11 Aralık 2018 Salı 07:00
Güncel Haberleri

star.com.tr



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi hakkında anlamlı bir mesaj yayımladı. Soylu paylaşımında, "Devlet üzülür mü? Üzülsün. Çok iyi bir yöneticisini, kendisini sevdiren bir evladını, milletine hizmet eden bir kahramanını kaybetti. Altuğ Müdürüm, Şehidim. Hakkını helal et. Hepimizin başı sağolsun." ifadelerine yer verdi.

Devlet üzülür mü? Üzülsün. Çok iyi bir yöneticisini ,kendisini sevdiren bir evladını ,milletine hizmet eden bir kahramanını kaybetti. Altuğ Müdürüm,Şehidim. Hakkını helal et. Hepimizin başı sağolsun.

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) December 11, 2018
 

Rize'ye gitti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize Emniyet Müdürlüğü binasında Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden ve 2 polisi yaralayan saldırgana ilişkin, "İlk ifadesini verdi ama tabii ilk ifadesinin üzerinden değerlendirme yapmak çok doğru olmaz ve arkadaşlarımız, başsavcılık gerekli ifadeleri aldılar." dedi.

Bakan Soylu, Rize Devlet Hastanesi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, millete, devlete ve Emniyet teşkilatına başsağlığı diledi.

Bugün hiç beklemedikleri ve ummadıkları bir olayla karşılaştıklarını belirten Soylu, şöyle devam etti:

"İyi yetişmiş, devletimizin iyi yöneticilerinden birisi olan ve aynı zamanda da hakikaten görev yaptığı her yerde kendisini sevdiren bir kardeşimizden bahsediyoruz. Tesellimiz şu, Allah'tan geldik, Allah'a gidiyoruz. Görevi başında şehit oldu ve gittiği her yerde, görev yaptığı her yerde hem kurduğu ilişkiler ama aynı zamanda da polislik anlamında ve mesleği anlamında da üst düzey bir yönetim ortaya koyan bir kardeşimizden bahsediyoruz."

Olay

Rize'nin Derepazarı ilçesinde görevli polis memuru İ.H.S, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek üzere İl Emniyet Müdürlüğüne gelmişti.

Cep telefonu ve silahını güvenlikte bırakarak Verdi'nin makamına giren İ.H.S, bir süre görüştükten sonra buradan ayrıldı.

Cep telefonu ve silahını aldıktan sonra geri dönen İ.H.S, koşarak girdiği makam odasında, Emniyet Müdürü Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal'ı silahla vurdu.

Yaralanan Verdi, Polat ve Köksal hastanelere kaldırıldı.   

Rize Valisi Kemal Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada, silahlı saldırıya uğrayan Verdi'nin şehit düştüğünü söyledi.