Siemens Healthineers TÜRKRAD 2018’E Damgasını Vurdu: “Sağlığın Geleceğini Şekillendiriyoruz”

Siemens Healthineers Türkiye, 39. Ulusal Radyoloji Kongresi TÜRKRAD 2018’de üstün özellikteki görüntüleme çözümlerini sergiledi. Etkileyici standı ve etkinlik sırasında yapılan canlı ultrason uygulamalarıyla ziyaretçilerden büyük ilgi gören Siemens Healthineers Türkiye, ACUSON Sequoia™ ultrason cihazını da ülkemizde ilk kez tanıttı.

19 Kasım 2018 Pazartesi 07:00
Güncel Haberleri


Radyoloji alanında Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden olan Ulusal Radyoloji Kongresi’nin otuz dokuzuncusu (TÜRKRAD 2018) Antalya’da düzenlendi. Hassas tıp, kişiselleştirilmiş tedavi, sağlıkta dijitalleşme, yapay zekâ, derin makine öğrenimi ve hasta deneyimi konularında yoğun Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiği ürünlerle sağlık sektöründe fark yaratan Siemens Healthineers, “Sağlıkta Geleceği Şekillendiriyoruz” sloganıyla kongre boyunca tıp dünyasıyla bir araya geldi. Sağlık teknolojilerinde 170 yılı aşkın deneyime sahip olan Siemens Healthineers, TÜRKRAD 2018’deki standında teknolojik yeniliklerini ve üstün hizmet kalitesini sergiledi.

Standıyla kongre ziyaretçilerinden büyük ilgi gören Siemens Healthineers Türkiye, yeni nesil cihazlarıyla ilgili tanıtım videolarını dev ekrandan yayınlarken, bir başka ekrana da ultrason demo görüntülerini yansıttı. Siemens Healthineers, etkinlikte özellikle düşük radyasyon dozu, yüksek zamansal çözünürlük, hasta konforu odağında geliştirilen yeni ultrason cihazlarını tanıttı. Siemens Healthineers standında yeni nesil ACUSON Juniper™ ve ACUSON Sequoia™ ultrason çözümleriyle yapılan canlı demolara TÜRKRAD 2018 katılımcıları yoğun bir ilgi gösterdi. Kongreye katılan doktorlar, bu cihazları doğrudan kullanarak ultrasonografide en yeni teknolojileri deneyimleme imkânı buldu.

ACUSON Sequoia Türkiye’de de ilk kez TÜRKRAD 2018’de tanıtıldı

Temmuz ayında Berlin’de global lansmanı yapılan ACUSON Sequoia™ Türkiye’de de ilk kez 7-11 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenen TÜRKRAD 2018’de yakından tanıtıldı. Siemens Healthineers ultrason ailesinin yeni ve ultra premium üyesi olan ACUSON Sequoia™ bioakustik görüntüleme teknolojisiyle, konvansiyonel ultrason sistemlerine göre 6 kat daha fazla enerji ve 10 kata kadar daha yüksek akustik enerji sağlayabiliyor. ACUSON Sequoia™ bioakustik görüntüleme teknolojisi, sinyali gerçek zamanlı olarak her hastanın anatomisine ve doku yoğunluğu, sertliği ve emilimi gibi bioakustik özelliklerine göre uyarlıyor ve böylece enerji kaybını telafi ederek en yüksek görüntü kalitesini sağlıyor.

TÜRKRAD 2018’de canlı demosu yapılan diğer Siemens Healthineers ultrason cihazı ACUSON Juniper™ ise sınıfının en küçük, en hafif ve en sessiz ultrason sistemi olarak hem hasta hem de kullanıcı deneyimini ve konforunu en üst seviyeye çıkarıyor. 365 katılımcının geribildirimiyle tasarlanan ACUSON Juniper™, yüksek görüntü kalitesinin yanı sıra çok-yönlülüğü ve uyarlanabilirliğiyle de farklı hasta anatomileri ve fizyolojileri için ideal bir sistem sunuyor.

Sağlık sektörünün teknolojik ihtiyaçlarını karşılıyoruz”

Kongre’nin ikinci günü Türk Radyoloji Derneği Başkanı Dr. Tamer Kaya, Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Şevket On’a bir plaket sunarak katılımlarından dolayı teşekkür etti. Etkinlik sırasında bir açıklama yapan Şevket On şunları ifade etti: “Siemens Healthineers kişiye özel tıp uygulamalarının yaygınlaştırılması, bakım hizmetlerinin dönüştürülmesi, hasta deneyiminin iyileştirilmesi ve sağlık hizmetlerinin dijitalleştirilmesi konularında dünyanın her noktasındaki sağlık kuruluşlarını destekleyerek daha fazla değer yaratmalarını sağlıyor. Gelişmiş teknolojilerimizi içeren ürün ve çözümlerimizi, TÜRKRAD gibi önemli bir kongrede kıymetli katılımcılara daha yakından tanıtma imkânı bulduk. Siemens Healthineers Türkiye olarak sürekli güncellenen portföyümüzle, sağlık sektörünün teknolojik ihtiyaçlarını karşılamanın gururunu yaşıyoruz.”

TÜRKRAD 2018’in son gününde ise Türk radyolojisinin gelişimine katkı sağlamak ve genç radyologların uluslararası platformlardaki etkinliğini artırmak amacıyla düzenlenen Siemens Healthineers Radyoloji Ödülü Töreni gerçekleştirildi. Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Radyoloji Ödülü’nün kazananı Serdar Arslan oldu.

@page { margin: 2cm } p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 } a:link { color: #0000ff }