Sur'un ilk şehidinin annesi: Erdoğan bana şehit oğlumun emaneti

Şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker’in annesi Sevgi Daşdemir: Oğlum Çukurca’dan arayıp “Erdoğan’a destek verin” demişti. Cumhurbaşkanı bana şehidimin emaneti, ona ihanet etmem

23 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00
Güncel Haberleri


Sevgi Daşdemir 46 yaşında. 2016'da bölücü terör örgütüne Sur'da yürütülen operasyonda şehit düşen Özel Kuvvetler mensubu oğlu Selçuk Paker Ankara'ya defnedilince, ona yakın olabilmek için İstanbul'daki evini bırakıp oğlunun mezarının tam karşısından ev kiralamış. İftarına ortak olduğumuz Daşdemir, 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini belirtirken, "Cumhurbaşkanımız, oğlumun bana emaneti, emanete ihanet etmem. Şehit kanıyla kazanılan aziz vatan için benim oyum Erdoğan'a" ifadelerini kullandı. Oğlunun vatan ve Erdoğan sevgisine de değinen anne Daşdemir şöyle devam etti:

ÇUKURCA'DAN ERDOĞAN'A DESTEK İÇİN ARADI: Burada hem oğlumun hem de vatanım için nöbet tutuyorum. 11 aylık evliydi ve şehit olduğunda eşi 2 aylık hamileydi. Şehitlik onun en büyük duasıydı. Balıkesir çıktı ama Genelkurmay'a dilekçe yazdı 'Beni doğu bölgelerine gönderin' diye. Sonra Hakkâri çıktı. Şehit olduğu gün konuştuk 'Ana dua et şehit olayım' dedi. Kasım seçimlerinde Çukurca'dan aradı, 'Ana gücün yettiğince reise destek ver, sahip çık. Ümmetin umudu o, Türkiye'ye huzur ve refah onun eliyle gelecek' dedi. Selçuk benim ruhumdu, onun ruhu da vatanıydı. Şimdi şehit verdiğim bu vatanın geleceği için Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğim.

YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ: Oğlum 2 metre 5 santimdi. Tabuta sığmamıştı. Onun şahadetinden sonra söz verdim, emaneti olan vatan için elimden geleni yapacağım. 'Anne iki reisim var biri sen değeri Cumhurbaşkanımız. Bana bir şey olursa o sana emanet, ümmetin ona ihtiyacı var' demişti. 7 düvele dur deyip, bu vatanı bölmeye çalışanlara karşı dik duran, derdi vatan olan adamı yalnız bırakmayacağız. Savaşla dolu bu coğrafyada, Türkiye ayakta kaldı Erdoğan'ın dik duruşu ile oldu. Bu topraklara barış, huzur ve güç kazandıran adamı nasıl yalnız bırakırız?

BAŞARAMAYACAKLAR: İstedikleri kadar birleşsinler, parti kursunlar, ittifak yapsınlar asla gücünü milletten alan hükümetimizi, Cumhurbaşkanımızı yıkamayacaklar, başaramayacaklar. O bu vatanın başı, baş dik durursa kollar dağılmaz. Derdi vatan olanın safı Erdoğan olur. Oğlumun ve tüm şehitlerimizin kanını yerde bırakmayan lider galip çıkacak.

ZEKAİ PAŞA ONU ÖZELLİKLE İSTEDİ

Sevgi Hanım, oğlunun mezarı başında 2 yıldır aralıksız nöbette, gece yarısından sonra da pencere önünden oğlu nöbetine devam ediyor. Oğlunun şahadet haberini aldığı gün "Şükür şehit anası oldum, vatan sağ olsun" diyen Sevgi Hanım, bugün aynı düşünce ile şehitlerin yakınlarının yaralarını sarıyor. Acılı anne oğlunu, "Yüksek puanına rağmen 'Anne ben vatan nöbeti tutmalıyım' deyip asker oldu. Komutanı Zekai Aksakallı 'Oğlum seni Özel Kuvvetler'de görmek istiyorum' deyince de orayı kazanıp gitti. Ödüllü at binicisi ve boksördü" diye anlattı.

Kaynak: SABAH