TSK: Zeytin Dalı Harekatı başladı

Türkr Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatıldığını açıkladı.

20 Ocak 2018 Cumartesi 07:00
Güncel Haberleri

Ajanslar



Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden Afrin operasyonuna ilişkin açıklama yapıldı.

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'den itibaren 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatılmıştır." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

KİLİS'İN SINIRDA ÇATIŞMA SESLERİ GELİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in sınırdaki Saatli köyü kırsalına çatışma sesleri geliyor.

TSK'nın hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını, bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" düzenlenen harekatın başlamasının ardından terör örgütü mensuplarınca Kilis'in Saatli bölgesine yönelik taciz atışları yapıldı.

Burada konuşlu birliklerin misliyle karşılık vermesi üzerine bölgeden yoğun çatışma sesleri duyuldu.

Bu arada TSK'ya ait savaş uçaklarının da bölge üzerinde uçuş yaptığı görüldü.

ORGENERAL AKAR HAREKAT MERKEZİNDE

Orgeneral Akar, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden sevk ve idare ediyor.

Selim Atalay: Hükmü veren ve icraatı uygulayan Türkiye´dir

 

24 TV Yayın Danışmanı Selim Atalay: "Türkiye yapamaz" denilen noktada #Afrin'e harekatı başlattık. Türkiye, ABD ve Rusya'ya durumu kabul ettiriyor. Hükmü veren ve icraatı uygulayan Türkiye'dir.

TSK: PKK ve DEAŞ, vurulan teröristleri sivilmiş gibi göstermeye çalışıyor

108 HEDEF VURULDU

TSK, 18.30 itibariyle belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu. Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümünün PYD/PKKlı olduğu öğrenildi.

Bakan Çavuşoğlu 24’te Zeytin Dalı Harekatı´nın detaylarını anlattı

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU 24’TE ZEYTİN DALI HAREKATI'NIN DETAYLARINI ANLATTI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Başkalarının toprağında gözümüz yok. Hedefimiz siviller değil, oradaki teröristlerdir.

Star Gazetesi GYY Nuh Albayrak Afrin Operasyonu´nu değerlendirdi

 

STAR GAZETESİ GYY NUH ALBAYRAK AFRİN OPERASYONU´NU DEĞERLENDİRDİ

Star Gazetesi GYY Nuh Albayrak: PKK teröristlerine ABD´nin üniformalarını çıkartırdı. Etek giydiler, sivil görünmeye çalışıyorlar

SURİYE REJİMİNE YAZILI BİLGİ VERİLDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin operasyonuyla ilgili Suriye rejimine yazılı bilgi verildiğini söyledi.

PYD/PKK'NIN İŞGALİNDEKİ MİNNİĞ ASKERİ HAVAALANI VURULDU

Türk savaş uçakları, terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Minniğ askeri havaalanını vurdu 

BM GÜVENLİK KONSEYİ'NİN DİĞER ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLECEK

Dısişleri Bakanlığı kaynakları: "BM Güvenlik Konseyi diğer üyeleri İngiltere, Fransa ve Çin Büyükelçilerinin de bugün Bakanlığa çağrılarak, 'Zeytin Dalı Operasyonu' hakkında bilgilendirmede bulunulması öngörülmektedir. Görüşmeleri Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Kaan Esener yapıyor.

TÜRK KIZILAYI: KESİNTİSİZ VE AYRIM GÖZETMEKSİZİN İNSANİ DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Zeytin Dalı Operasyonu sürecinde Suriye içerisindeki sivillere yönelik çok boyutlu insani destek ve koruma sağlamak amacı ile Kızılay ekiplerimiz AFAD ile koordineli olarak gerekli tedbirleri almaktadır. Kesintisiz ve ayrım gözetmeksizin insani desteğimiz sürecek." ifadelerini kullandı.

TSK: 72 UÇAK EMNİYET İÇİNDE ÜSLERİNE DÖNDÜ

Harekâtın başlangıcında 7 bölgede tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedef Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir. Harekâta katılan 72 uçak müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir." 

Başbakan Yıldırım Karargahı'na gitti

Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi almak üzere Genelkurmay Karargahı'na gitti

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL AKAR, RUS VE ABD’Lİ MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

TSK’dan yapılan bilgilendirmede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Zeytin Dalı Harekatı başlamadan önce Rusya Federasyonu ve ABD Genelkurmay Başkanlarının talepleri üzerine her iki mevkidaşı ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptığı belirtildi. 

Başbakan Yıldırım Genelkurmay'da bilgi aldı.

ÖSO, KARA HAREKATINA HAZIRLANIYOR  

Özgür Suriye Ordusu, Türkiye-Suriye sınırında Afrin girişinde Azez kentinde kara harekatına  hazırlanıyor.