Türk Interpol’ü ensesinde: Uruguay 'Çiftlik'e el koydu

75 bin 260 yıl hapsi istenen Çiftlik Bank’ın “Tosuncuk”u Mehmet Aydın’ın Uruguay’daki malvarlığına Türk Interpol’ü el koydurdu. Aydın’ın garajındaki araç filolarıyla silahları görüntülendi.

24 Nisan 2019 Çarşamba 07:00
Güncel Haberleri

Türkiye’de kurduğu Çiftlik Bank ile 132 bin 222 kişiyi 1 milyar 139 milyon lira dolandırıp kaçan Mehmet Aydın için lüks hayat bitti. Akşam'ın haberine göre, Hakkında 75 bin 260 yıl hapis cezası istenen ve kırmızı bültenle aranan Aydın’ın yurtdışındaki hareketlerini adım adım takip eden Türk Interpol’ü, Uruguay’daki tüm malvarlıklarına el koydurdu. 
 
Aydın’ın el konulan 7 adet aracı arasında milyon dolarlık lüks spor otomobilleri, lüks cipler, pikap ve TIR’lar bulunuyor. 
 
 
GARAJDA YOK YOK 
 
El konulan araçlar arasında Aydın’ın sosyal medyadan fotoğraflarını paylaştığı beyaz renkli Ferrari ile Chavrolet Camaro marka otomobil de var. Uruguay’da lojistik işi yapan Aydın’ın TIR Garajı da tespit edildi. Buradaki 8 TIR’dan oluşan bir filoya el konuldu.   
 
 
EVİNDEN CEPHANELİK ÇIKTI
 
Uruguay polisi tarafından Mehmet Aydın’ın kaldığı eve de baskın düzenlendi. Baskında evde adeta cephanelik ele geçirildi. Dürbünlü keskin nişancı tüfeğinin de aralarında bulunduğu çok sayıda tabanca ve otomatik uzun namlulu silah bulundu.
 
 
Tosuncuk'un sosyal medyadan paylaştığı lüks araçları artık yok!
 
 
MAFYA KORKUSU SARDI
 
Uruguay’da mafya tarafından tehdit edilen Aydın’ın bu nedenle silahları temin ettiği belirlendi. Yakalanmamak için Brezilya’ya kaçan Aydın’ın burada da başı derde girdi. Bolivya’da inşaat işine girdiği belirlenen Aydın’ı Brezilya’da takip edenler arasında sokak çeteleri başı çekiyor. Bu durumdan dolayı Aydın’ın silahlandığı öğrenildi. Bir yandan Türk Interpol’ü bir yandan sokak çeteleri bir yandan da suikast kurban gitmekten korkan Aydın’ın psikolojisinin bozulduğu öğrenildi. Sürekli adres değiştirerek izini kaybettirmeye çalışan Aydın’ın çevresiyle gerginlik içinde olduğu belirtiliyor.
 
Uruguay’da lojistik işi yapan Aydın’ın TIR garajındaki 8 TIR'a da el konuldu.