'Arşivlerimiz muazzam iftihar edebiliriz'

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, “Sahip olduğumuz arşivler dünyada en başta gelen arşivlerdendir. Bununla iftihar edebiliriz’’ dedi.

25 Mart 2019 Pazartesi 07:00
Kültür Sanat Haberleri


Dünya ülkelerinin hemen hemen hiçbiriyle kıyas götürmeyecek muazzam bir evrak birikimine, sayısına ve niteliğine sahip olunduğunu dile getiren Ünal, ‘’Bu açıdan Devlet Arşivleri son derece önemli belgeleri ihtiva ediyor. Bunları da kamuoyuyla, tarihçilerle paylaşıyor” şeklinde konuştu. 

Ünal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Konevi Salonu’nda düzenlenen konferansta, Devlet Arşivleri Başkanlığının yeni bir kurum olduğunu söyledi.      

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle Türkiye’de bazı kurumların yeniden teşkilatlandırıldığını hatırlatan Ünal, “Bu konuda en önem verilen ve gerçekten layık olduğu yeri fazlasıyla hak eden, Cumhurbaşkanına doğrudan bağlanan bir teşkilat olarak karşınıza çıkıyoruz.” ifadesini kullandı.      

DESTEKLER SÜRECEK

Genel itibarıyla ülke arşivlerini Osmanlı ve cumhuriyet dönemi olarak iki ayrı grupta ele aldıklarını dile getiren Ünal, arşivleri daha da genişleteceklerini, araştırmacılara gereken desteği vermeye devam edeceklerini bildirdi.