Filmlerimizi İslami bakışla yapmalıyız

ABD’li yönetmen Abdul Latif Salazar “Filmlerimizi sadece Müslümanlar için yapmamalıyız. Tüm insanların izleyeceği, izlediğinde Müslümanları anlayacağı İslami bir bakış açısıyla film yapmak önemli” dedi.

18 Şubat 2018 Pazar 07:00
Kültür Sanat Haberleri


SİYER Vakfı tarafından düzenlenen ‘4. Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması’ kapsamında yapılan ‘Sinema Söyleşileri’ İngiltere, Filistin ve Hindistan’dan gelen yabancı yönetmenleri konuk etti. Vakfın Eyüp’teki merkezinde gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü gazeteci Yavuz Selim Kurt üstlendi. Konuşmasında sinemanın önemine işaret eden Kurt, Türkiye’de geçtiğimiz yıl vizyona giren filmlerin çoğunun yerli yapımlar olduğunu aktararak, 71 milyon seyirciyle bir rekor kırıldığını dile getirdi. ‘Hac: Yaşam Boyu Süren Yolculuk’ ve ‘El Gazali: Mutluluk Simyacısı’ adlı belgesel filmleriyle tanınan ABD’li yönetmen ve yapımcı Ovidio Abdul Latif Salazar, Müslüman yönetmenlerin yapacakları her işte en iyisini yapması gerektiğini söyleyerek “Vereceğimiz mesajı en dikkatli biçimde sinema aracılığıyla ulaştırmamız gerekiyor. Filmlerimizi sadece Müslümanlar için yapmamalıyız. Tüm insanların izleyeceği, izlediğinde Müslümanları anlayacağı, kabul edeceği, İslami bir bakış açısıyla film yapmak çok önemli.” diye konuştu. 

ÖDÜL TÖRENİ BUGÜN

Salazar, Müslümanların kendine ait önemli kahramanlarının olduğuna vurgu yaparak “Kendi hikayemizi anlatmak için, kimsenin bilmediği, duymadığı, Müslümanların ve İslam’ın kendi öz kahramanlarını kullanmalıyız. İlla ‘İslam’ı anlatan bir film çekin’ demiyorum ancak kendi kahramanlarımızla film yapın.” ifadelerini kullandı. Türkiye’ye ilk kez 42 yıl önce geldiğini aktaran Salazar, 7 ay yaşadığı İstanbul’da Yeşilçam filmlerini izlemediğini, günümüzde ikamet ettiği Londra’da ise Nuri Bilge Ceylan gibi yönetmenlerin sanatsal yapımları geldiğinde izlediğini dile getirdi. ‘4. Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması’ gala ve ödül töreni bugün yapılacak.      

4. Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması kapsamında düzenlenen söyleşiye ABD’li yönetmen ve yapımcı Abdul Latif Salazar’ın yanı sıra birçok yabancı yönetmen katıldı.