Seda Sayan 41 yıllık ünlü mekanı kapattırdı

İstanbul gece hayatının 41 yıllık sembol gece kulübü 'Etiler Şamdan' işletme hayatına son verdi. Uzun süredir kira alamadığı işletmeye tahliye kararı çıkarttıran mekanın mülk sahibi Seda Sayan, önceki gece mekanı boşalttırdı.

4 Şubat 2017 Cumartesi 07:00
Magazin Haberleri

Bir süredir hastanede tedavi gören 'Etiler Şamdan'ın işletme sahibi Mehmet Tuna ile Seda Sayan, uzun süredir kira ödenmediği için karşı karşıya gelmişti. Sayan, sosyal medyada da yer bulan mekanın tahliye edilmesiyle ilgili olarak avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı.
 
Kira sözleşmesinin 5 yıllık olup 2015 yılının Ekim ayında sona erdiğini belirten Sayan, Nispetiye Caddesi'nde kiraların en az 40-50 bin dolar olduğunu ancak Şamdan'ın kırası için işletme sahibiyle kuru 1,60 olarak sabitlediklerini açıkladı.
 
Buna rağmen 2016 yılının haziran ayından bu yana kira ödenmediğini belirten Sayan, Mehmet Tuna'nın taahhüdü yerine getirmediği için iki ayrı mahkemeden aldıkları tahliye kararını hayata geçirdiklerini vurguladı.
 
Bu arada Seda Sayan'ın tüm mülklerinin işletmesini bir süredir oğlu Oğulcan Engin yapıyor. Önceki akşam yapılan tahliye işleminde de Oğulcan Engin'in hazır bulunduğu öğrenildi. Posta
 
 
Seda Sayan'ın avukatından açıklama
 
Seda Sayan avukatı Altın Mimir aracılığıyla bir açıklamada bulundu.
 
İşte yapılan o açıklama:
 
Etiler Şamdan’ın kamuoyunu yanlış bilgilendirerek müvekkilim Seda Sayan’ı toplum nezdinde itibarsızlaştırmak ve hedef göstermek amaçlı gerçek dışı beyanları sebebiyle bu açıklamayı yapmak zorunda kalmış bulunmaktayız. Öncelikle bu son derece mahrem ticari ilişkinin genelleştirilmesi başta ticari olmak üzere hiçbir etik değere sığdırılamaz. Mehmet Tuna'nın kefil olduğu Eti Turistik ile yapılan kira sözleşmesi 5 yıllık olup 2015 yılının Ekim ayında sona ermiştir. Kira bedelinin USD kuru 1.60 TL ile sabitlenmiş olması sebebiyle , Nispetiye Caddesinde en az 40-50 bin dolar kira ödenirken Şamdan 15 bin USD’ye tekabül eden kira bedelini dahi Haziran 2016 tarihinden bu yana ödememektedir.
 
Mehmet Tuna bu süre zarfında Şamdan'ın alt katını ödediği kira bedelinin iki katına başka biri şirkete kiralamıştır. Kendileriyle yaptığımız tüm görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. 2 ayrı mahkemeden tahliye kararı olduğu halde birikmiş kira borcunu ödemeyi taahhüt etmesi koşuluyla kendilerine 15 Mart 2017 tarihine kadar süre verilmiştir. Aralık ayından beri Mehmet Tuna bu taahhüdü her defasında hastahanede olduğunu beyan ederek vermekten kaçmıştır. Son olarak 30 Ocak günü yine Şamdana gitmemek için kendisini Çağlayan adliyesine davet ettik. Adliyeye geldiği halde borcu ödemeyi taahhüt etmeyeceğini beyan ederek adliyeden ayrılmıştır. Gerek kendisi ve gerekse de eski eşi ve birlikte çalıştığı Şehnaz Tuna'ya sürekli taahhüdü vermesi kaydıyla 15 Mart'a kadar hiç bir işlem yapılmayacağı söylenmiş ve fakat bu taahhüdü hiç bir şekilde vermeyecekleri kendileri tarafından beyan edilmiştir.
 
 
Önemine binaen belirtmek istiyoruz ki; Mehmet Tuna bu süre içerisinde hep hastahanede olduğunu söylemiştir. Bu gün her türlü iyi niyetimiz , sabrımız karşılıksız kalınca ve kendilerine haber verilerek, her şeyin atacağı bir imzaya baktığı bildirilerek işlem yapılmıştır. Buna rağmen sanki Seda Sayan hukuka ve ahlaka aykırı bir işlem yapıyormuş gibi toplumdaki din hassasiyetini kullanarak 'Cumanın mübarekliği' ne atıf yaparak Seda Sayan'a karşı halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik etmeye çalışmaktadırlar. Ve bu çirkin saldırıya aracılık yapan paylaşımlar hızla sosyal medyada yayılmaktadır.
 
Bunun suç olduğunu ve buna alet olan paylaşımcıların tarafımızca tespit edildiğini ve işlem başlatılacağını bildirerek , mahkeme kararlarına karşı herkesi saygılı olmaya davet ediyoruz.
 
Öte yandan Seda Sayan’a ait mülklerin işletilmesi Seda Sayan’ın oğlu Oğulcan Engin tarafından yapılmakta olup tüm işlemler Oğulcan Engin’in yönetiminde gerçekleştirilmiştir. Hal böyle iken Seda Sayan’ın isminin kullanılması hayli manidardır. Kaldı ki Seda Sayan Şamdanın çalışanlarına ve sevenlerine büyük destek vermiş ve fakat bu desteği hep kötüye kullanılmıştır. Bir kadın olarak gece gündüz çalışan Seda Sayan'ın emeğinin, iyi niyetinin sömürülmeye çalışılmasına alkış tutmak esas sorgulanması gereken tutumdur. 
Saygılarımızla, 
Av. Altın MİMİR"