MEB Giriş

Milli Eğitim Bakanlığı MEB İnternet Sitesi

MEB, 17 Mart 1857 tarihinde Maarif-i Umumiye Nezareti olarak kurulmuş olup değişiklikler ile günümüzdeki halini almıştır.

01. Mili Eğitim Bakanlığı'nın misyonu nedir?

Mili Eğitim Bakanlığı kendisine misyon olarak; düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamayı edinmiştir.

02. MEB Sınav Takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl sınav takvimini internet sitesinden açıklamaktadır. Ehliyet tarihlerinden TEOG tarihlerine kadar bütün sınavlar yıllık bazda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen gün ve zamanlarda yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimine buradan ulaşabilirsiniz.

03. MEBBİS

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS), MEB tarafından bakanlık üzerinden yapılabilecek birçok işlemin internet üzerinden kolayca yapılabilmesini sağlamak amacıyla hazırlanmış bir sistemdir. MEBBİS'e giriş yapmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Sınav Sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı, Ehliyet Sınavı Sonuçları, TEOG sonuçları ve AÖL sınavı sonuçları gibi yaptığı bütün sınavların sonuçlarını farklı sistemleri üzerinden açıklamaktadır. TEOG sonuçlarına öğrenciler ve velileri e-okul üzerinden ulaşabilirken diğer sınavların çoğunluğu için Milli Eğitim Bakanlığı merkezi sınav sistemi sayfası üzerinden gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır.