28 Şubat sürecinde Refah Partilileri içeri atan DGM savcısı Güvendiren SP'de 1. sıradan aday

İmza attığı bütün skandallardan 'iftira' diyerek sıyrılmaya çalışan Saadet Partisi Genel Başkanı Temek Karamollaoğlu, 28 Şubat döneminde Refah Partilileri tutuklatan DGM Savcısı Albay Tanju Güvendiren'i Ankara 1’inci bölge 1. sıradan milletvekili adayı gösterdi.

22 Mayıs 2018 Salı 07:00
Politika Haberleri

star.com.tr


Saadet Partisi'ni köklerinden kopararak sol parti ve örgütlerin maşası haline getiren Temel Karamollaoğlu, ''pes'' dedirtecek bir skandala daha imza attı. Karamollaoğlu 28 Şubat döneminde, 'Kudüs Gecesi'ni düzenleyen Refah Partili Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve 9 kişiyi de tutuklayarak cezaevine gönderen DGM Savcısı Albay Tanju Güvendiren'i Ankara 1’inci bölge 1. sıradan milletvekili adayı gösterdi.
 
1998 yılında Ankara DGM Yedek Hâkimi olarak görev yapan Güvendiren, Refah Partisi eski milletvekilleri ve Milli Gençlik Vakfı yöneticilerinin TCK’nın 146. maddesindeki, ‘Anayasal düzeni bozmak’tan gıyabi tutuklama taleplerini reddedip ‘irticai faaliyetlere’ karşı uygulanan 163. maddenin kaldırılmasını eleştirmişti. Güvendiren, "Laik cumhuriyete yönelik yasal düzenlemenin bulunmaması" nedeniyle sanıkların suçlarının tartışmasız ortada olmasına rağmen, tutuklama kararı verilemediğini kaydetmişti.
 
 
"BURAYA SATA SATA DEĞİL, ASA ASA GELDİM"
 
Kapatılan Devlet Güvenlik Mahkemesi Hakimi Tanju Güvendiren, Futbol Federasyonu tahkim kurulunun da 2 yıl başkanlığını yürüttü. Yine bir toplantıda kurul başkanlığına adaylığını açıklayan Güvendiren'in, "Ben buraya sata sata değil, asa asa geldim" sözleri büyük tepkiye nede olmuştu.