35 AC 9019 efsanesi döndü

Türkiye’yi yargı, siyasi, ekonomi ve askeri darbeler ile isyan kalkışmalarıyla diz çöktüremeyen odaklar, İlkesizler İttifakı projesinin de sonuçsuz kalacağını görünce, eskilere sarıldı. 2011’Den beri her seçim öncesi sahte oylarla dolu “ 35 AC 9019 plakalı araç yalanı” yine devreye sokuldu.

19 Haziran 2018 Salı 07:00
Politika Haberleri

HABER MERKEZİ



Her seçim öncesi kamuoyu anketlerinden durumunun vahim olduğunu anlayan karanlık odaklar, 24 Haziran’da yaşayacakları hezimete karşı seçim güvenliğiyle ilgili şüphe oluşturmak için 7 yıllık yalanı tekrar dolaşıma soktu. Başta CHP olmak üzere muhalefetin uzun süredir oluşturmaya çalıştığı ‘güvensiz seçim’ algısını oluşturmak için artık bir ‘klasik’ haline gelen ‘35 AC 9016 plakalı aracı’ yine yollara çıkardı. Terör örgütü mensubu trol hesapların da destek verdiği bu kirli bilgi paylaşımı son günlerde yeniden hortlatıldı. 

EFSANE 2011’DE DOĞDU!

Sahte oy pusularının hazırlandığı veya sahte oy kullanılacağı, bir kısım oyların çalınacağı şeklinde iddialar paylaşan bu hesaplar zaman zaman da sahte görüntülerle bu iddiaları pekiştirmeye çalışıyor. Son günlerin en popüler yalanı ise her seçimde tekrarlanan 35 AC 9019 plakalı araç efsanesi. Bundan yedi yıl önce 2011 seçimlerinde CHP’lilerin sosyal medyada içinde çuvallar dolusu AK Parti mühürlü pusulaların çıktığı bir araç olarak paylaşıldı. Çınarlı’da yakalandığı iddia edilen beyaz şahin markalı araç hiç bulunmasa da CHP’lilerin yaydığı bu kirli bilgi uzun süre sosyal medya üzerinden zihinleri kirletmeyi başardı. 

2014 VE 2015’TE  DEVAM ETTİ

Tarihler 2014’ü gösterdiğin de ise bu sefer FETÖ, 35 AC 9019 plakalı aracı devreye soktu. 30 Mart yerel seçimleri öncesi FETÖ ile CHP’nin ittifakla tekrar sahnelediği 35 AC 9019 efsanesi seçim süreci boyunca sosyal medyada döndü durdu. Ama yine ne araç ne de sahte oy pusulalarına dair en ufak bir kanıt çıkmadı. Ancak yalan olduğu tescillenmesine rağmen aynı araç, aynı plaka ve aynı iddialar tek bir farkla 2015 Haziran seçimleri öncesi tekrar sürüme alındı. Bu sefer ki fark ise FETÖ CHP koalisyonuna PKK ile HDP’lilerin de dahil olmasıydı. 

2018’DE DE DEVAM EDİYOR

Sosyal medyanın en kirli şekilde kullanıldığı ülkelerin başında gelen Türkiye’de bilgi kirliğinin yaygınlaştırılmasında liderliği her zaman olduğu gibi terör muhalefet koalisyonu yapıyor. Aynı yalanlar 24 Haziran seçimlerine 5 gün kala tekrar yayılmaya başlandı. Her seçimde küllerinden doğan 35 AC 9019 plakalı beyaz şahin efsanesi bu sefer biter mi bilinmez ama sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla muhalefet ile terör örgütlerinin bilgi kirliliğini yayma çabalarının kronikleştiği gerçeği bitmeyecek gibi...