Ian Bremmer, Trump'ın 'Erdoğan dışında hiç kimse işleri doğru yoldan yapmıyor' dediğini paylaştı

Brüksel'deki NATO Zirvesi'nin ardından ABD'li gazeteci Ian Bremmer, ABD Başkanı Donald Trump'ın zirve esnasında Başkan Erdoğan için "Erdoğan dışında hiç kimse işleri doğru yoldan yapmıyor" dediğini paylaştı.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 07:00
Politika Haberleri

star.com.tr


ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün Helsinki'de yaptığı zirveden önceki günlerde, Birleşik Krallık ziyareti sırasında Amerika'nın müttefikleriyle ilişkileri ve Brüksel'deki NATO liderleriyle tartışmalı bir toplantı yaptı.
 
Avrupa Birliği’ni "ABD'nin düşmanı” olarak nitelendirmesinin yanı sıra, Brexit'i zedeleyici hamleleri nedeniyle İngiltere’nin Başbakanı Theresa May’ı eleştiren Trump, NATO’nun diğer ülkelerini savunma harcamalarına daha fazla katkıda bulunmadığı için eleştirdi.
 
 
Avrasya Grubu Başkanı ve CBS News üst düzey küresel iştirakçisi Ian Bremmer, NATO toplantısında kulislere düşen raporlardan çok daha fazla kayda değer işaret olduğunu söyledi ve zirvede gerçekleşen o anı işte böyle anlattı:
 
Trump çok öfkeliydi, diğer liderlerden daha fazla savunma harcaması yapacalarına dair taahhüt alamıyordu. Liderlerin neredeyse hepsi ülkelerinde parlamentolarına danışmadan böyle bir taahhüt veremeyeceğini söylüyordu. Trump, Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dönerek "Erdoğan dışında hiç kimse işleri doğru yoldan yapmıyor" dedi ve onunla yumruk tokuşturdu.