'Adamına göre plan tadilatı olmayacak'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bir televizyonda katıldığı programda projelerini anlattı.

22 Mart 2019 Cuma 07:00
Politika Haberleri


Başkan olması durumunda adamına göre plan tadilatı olmayacağını söyleyen Yıldırım, “Ismarlama bir kişiye kazandıracak onu abad edecek planlar benden geçmez. İmar çirkinliğini ortaya çıkaran da bu. İmar kirliliği de dikey mimari de bu yüzden oluyor” ifadesini kullandı. İstanbul’a sürücüsüz metrobüsler de getireceklerini vurgulayan Yıldırım, “İki kata birbiriyle haberleşecek gidiş mesafelerini bile ayarlayacaklar. Bir anda dolup boşalacak sıkışıklık olmayacak. İstanbul’un davranışlarına alışkanlıklarına göre İstanbulluların ihtiyaçlarını belirleyip buna göre harekete geçmek bir tarafı da bu” dedi. 

500 BİN İSTİHDAM

“Bir dönemde 500 bin istihdam” vaadini de açıklayan Yıldırım, şöyle konuştu: “4.0 belediyeciliğinde üretim, turizm ve istihdam. İstanbul Havalimanı devreye girdiğinde 225 bin kişi doğrudan çalışacak. İstanbul’un milli gelir içindeki payı 232 milyar dolar… 5 yıl sonra bunu 300 milyar dolara çıkartacağız. İstanbul dünyada merak edilen görülmek istenen5. büyük şehir. “