'Bağcılar’da gelecek gençlerimizin olacak'

Projelerin çoğunun gençlere yönelik olduğunu söyleyen Başkan Çağırıcı “Onlar hayal edecek, biz de hayata geçireceğiz. İlçenin geleceğine gençlerin heyecanı ve kararlılığı yön verecek” dedi. 

22 Mart 2019 Cuma 07:00
Politika Haberleri

KEMAL GÜMÜŞ / İSTANBUL



Bağcılar’da üçüncü kez aday gösterilen AK Parti Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı üçün dönem için hazırladığı projelerini Star Gazetesi’ne anlattı. Ustalık dönemine yakışır bir hazırlık yaptığını söyleyen Çağırıcı, “42 yıllık Bağcılarlı, 32 yıllık siyasetçi ve 12 yıllık bir belediye başkanı olarak bütün amacım yarınlara mutlu, huzurlu ve güvenli Bir Bağcılar bırakmak. Bütün çalışmalarımızı bu yüzden yapıyoruz. Toplumun her kesimine yönelik hizmetlerimiz var ama önceliğini yarınlarımızın sahibi olan gençlere verdik. Projelerimizin yüzde 70’e yakını gençlere yönelik. Plan ve projelerimizi hazırlarken de Z kuşağı diye nitelendirilen genç dinamik kuşağın istek, ihtiyaç ve ilgi alanlarını dikkate aldık. Çünkü çağı yakalamak için hızlı değişime ayak uydurmak zorundayız. Onlar hayal edecek, düşlerini tasarlayacak biz de hayata geçireceğiz. Bağcılar’ın geleceğine gençlerin heyecanı ve kararlılığı yön verecek. İnanıyorum ki bizim projelerimizle gençlerin de çabasıyla Bağcılarımızı, sanattan spora kadar bütün dallarda bir Gençlik Şehri haline getireceğiz. Gelecekte festivallere uluslararası bilim turnuvalarına ev sahipliği yapacağız” dedi. 

Bağcılar Belediyesi Başkanı ve adayı Lokman Çağırıcı, projelerini muhabirimiz Kemal Gümüş’e anlattı. 

GENÇLİK VE SPOR PARKI 

Gençlik ve Spor Parkı hizmete girecek. 100 bin metrekare üzerine kurulacak spor kompleksinde tenis kortu, iki futbol sahası, voleybol sahası, basketbol sahası ve üç halı saha yer alacak. Büyük spor organizasyonlarına ev sahibi yapacak olan Şehir Parkı ve stat projesinde  990 araçç kapasiteli büyük bir otopark bulunuyor. 

BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ

Mahmutbey’de yapılacak Millet Bahçesi’yle Bağcılarlılar, doğa ile iç içe yaşam sahasına kavuşacak. 150 bin metrekare bahçede; bisiklet yolu, tırmanma duvarı, su-doğal yaşam alanları, sosyal tesisler, millet kıraathanesi, spor alanları ve yürüyüş parkurları bulunuyor. 

HER KATTA ETKİNLİK 

Hürriyet Mahallesi’nde yapılacak Güneşli Kültür Merkezi hakkında konuşan Başkan Çağrıcı “Sergi ve fuar alanları zemin katta bulunurken normal katlarda ise 403 kişilik çok amaçlı salon, konferans salonu ve kütüphane yer alacak. Fitness salonu ve çocuk oyun alanı da bulunan Kültür Merkezi’nin çatı katında açık amfi salon da bulunuyor” dedi. “163 parkın bulunduğu Bağcılar’da önümüzdeki dönemde aralarında tematik parkların da yer aldığı 14 park projesi hayata geçirilecek” diyen Çağırıcı “Tema Parkı’nda çocuk oyun alanı, bisiklet parkuru, kaykay parkuru, ve mini koru bulunuyor” diye konuştu.

24 SAAT AÇIK KÜTÜPHANE

Yeni yapılacak kütüphaneden övgüyle bahseden Çağırıcı “Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönem Bağcılar Meydan’a büyük bir kütüphane inşa edeceğiz. Çocuklar için, gençler için ve yetişkinler için ayrı ayrı olacak. Donanımlarıyla beraber 24 saat açık tutulacak. Kütüphanede kafeterya, masal odası, multimedya bölümü, interaktif kütüphane, bireysel çalışma odası, cep sineması, konferans ile söyleşi odası ve tiyatro salonu da bulunacak” ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK MEYDANI OLACAK

İnşaatında sona gelinen Bağcılar Meydanı, tamamlandığında 55 bin metrekarelik alan ile İstanbul’un en büyük meydanı olacak. Alanda seyir oturma basamakları, oturma cebi, yeşil bant, kaykay pisti, çocuk oyun alanı ve miting sahne kurulum alanı bulunuyor. Üzerinde geniş yeşil alanın bulunduğu meydanın altına ise bin 162 araçlık devasa bir otopark inşa edildi. Ayrıca etrafta bulunan evlerin siluetleri ve kat yükseklikleri de aynı olacak. Yakın zamanda yeni meydana kavuşmanın heyecanı içinde olduklarını söyleyen Çağırıcı “Bu projeler Bağcılar’a büyük bir değer katacak. Tamamlandığında İstanbul’un en büyük meydanlarından biri olacak” diye konuştu. 

SPOR İVME KAZANDI

Sporun her geçen gün yükselerek ivme kazandığı Bağcılar’da uluslararası müsabakaların yapılabileceği 516 seyirci kapasiteli buz hokeyi ve 352 seyirci kapasiteli okçuluk salonunun açılacağını söyleyen Çağırıcı “Buz hokeyi salonunun kış sporu yarışmalarının yapılabildiği bir merkeze dönüşmesini istiyoruz. İnşallah bittiğinde şehirde hem patende hem de buz hokeyinde yeni takımlar oluşacak” dedi. Ayrıca aynı binada fitness salonu, judo-karate salonu, güreş eğitim salonu, eskrim eğitim salonu, buz pisti ve jimnastik salonu da bulunacak. 

22 MAHALLEYE HAVUZ 

Başkan Çağırıcı “İlçemizde sekiz adet havuzumuz hizmet verirken iki adet yüzme havuzu inşaatı ise devam ediyor. Ayrıca 22 mahallemizin tamamına havuz kazandırmayı hedefliyoruz. Bu havuzlardan yetişen sporcularımızın milli sporcu olarak ülkemizi temsil edeceğini inanıyorum. 

OTOPARK KAPASİTESİ 10 BİNE ÇIKARILACAK 

Yeni yapılarda otopark zorunluluğu koyan Çağırıcı, ilçede devam eden ve planlanan otopark projeleriyle birlikte önümüzdeki dönem ilçedeki trafik sonunun son bulacağını belirtti. Çağırıcı “İlçemizde yapımı tamamlanan bin 874 araçlık 11 otopark bulunuyor. Yapımı devam eden yedi otopark ile beraber bu sayı 5 bin 427’ye ulaşacak. Yapmayı planladığımız 16 otopark ve benzeri projelerle araç kapasitesini 10 bine çıkaracağız” şeklinde konuştu. Öte yandan eğitimin sürekli desteklendiği Bağcılar’da son dönemde 26 okul yapıldı. Bu süreçte modern ve kullanışlı beş kapalı pazar alanı hizmete açılırken bir pazar alanı inşaatı da devem ediyor. 

MODERN YAŞLI BAKIM MERKEZİ

“Yaşlılarımızın sağlığı, rahatı, huzuru kısaca her şeyleri bize emanet” diyen Başkan Çağırıcı, yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlar için Yaşlı Bakım Merkezi açılacağı müjdesini verdi. Evden çıkamayan kimsesizler bu sayede sosyal hayata karışmış olacak. Bakıma muhtaç kişilerin ise kuaförden temizliğe kadar kişisel bakımları burada yapılacak. Yaşlılar da torunlarıyla birlikte el işi, müzik ve hobi gibi ortak aktiviteler yaparak hem keyifli hem de faydalı paylaşımlar da bulunacak. Binada dinlenme, fizik tedavi, egzersiz, kitap okuma, beslenme ve diyet odaları yer alacak. 

AMFİ TİYATRO PROJESİ

Bağcılar’ı kültür sanat alanında zirveye taşıyacak yatırım hamlelerinden birisi de amfi tiyatro olacak. Yakın zamanda hayata geçecek olan amfi tiyatroda iki bodrum kat, zemin ve teras katı bulunuyor. İçinde 147 kişilik sinema salonu, 216 kişilik konferans salonu, 1500 kişilik amfi tiyatro salonu, 200 kişilik restoran, sergi, sahne ve fuaye alanı yer alan amfi tiyatro, bölgenin bu alandaki ihtiyacını karşılayacak. 340 araçlık otoparkı da bulunan amfi tiyatro, mimarisinin güzelliğiyle görenleri büyüleyecek.