'Bunlar İstiklal Marşı ve bayrağa düşman'

Başkan Erdoğan, CHP adayının İstiklal Marşı okumadığını hatırlatarak “Bunlar İstiklal Marşımızın bayrağımızın düşmanı. Her kim kardeşliğimize saldırıyorsa, hedefi bu ülkeyi ve bu milleti yerle yeksan etmektir” dedi. 

26 Mart 2019 Salı 07:00
Politika Haberleri


Türkiye Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Ağrı ve Muş’ta düzenlenen mitinglerde vatandaşlara seslendi. Ağrı’nın yıllarca terör gölgesi altında çok şey kaybettiğini belirten Erdoğan “Ağrı’nın artık şaha kalkmasının zamanı gelmiştir. Ağrı’nın huzuruna ve vizyonuna uygun bir belediye başkan  adayı ile çıktık. Savcı Sayan kardeşimizin, söz konusu Ağrı olduğunda bu ülkede açamayacağı Allah’ın izniyle hiçbir kapı yoktur” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “17 yıldır iktidardasınız, ne yaptınız?” dediğini hatırlatan Erdoğan, alandakilere AK Parti iktidarı döneminde Ağrı’da yapılan hizmetlerin videosunu izletti. 

BÜTÜN DERTLERİ HUZURU KAÇIRMAK 

Erdoğan, “Zaten sen, Ağrı’ya kaç kere geldin Bay Kemal? Burada ne oluyor, ne bitiyor, haberin var mı?” diye konuştu. Yolun ve suyun medeniyet olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bundan ne CHP ne HDP anlar. Bunların böyle bir derdi yok. Bunlar sadece çukur açar. Bunlar çukur, çöp, terör, bunun dışında hiçbir şey yok” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun Hatay’da baraj olmadığına yönelik iddiasını hatırlatan Erdoğan, “Biz, Hatay’a 6 tane baraj yaptık diyoruz. Hatay’ın Belediye Başkanı, o da onun gibi bir cambaz, diyor ki ‘Burada baraj yok ki” ifadelerini kullandı. Ziya Paşa’nın “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” sözüne atıfta bulunan Erdoğan, “Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bu CHP, baraj yaparsın karşı çıkar. HDP, baraja karşı çıkar. Bunların derdi bu ülkede huzuru  kaçırmak. Benim milletimin refahına, huzuruna bunlar düşman” diye konuştu.

AĞRI’YA NIKE FİRMASI FABRİKA AÇACAK

Ağrı’ya daha büyük hizmetler getireceklerini dile getiren Erdoğan şöyle konuştu:    “Ağrı’yı ülkemizin en büyük et üssü yapacağız. Tekstilde, Ağrı’yı bölgemizin en önemli üretim merkezi haline getireceğiz. İnşallah şimdi uluslararası bir marka, Nike buraya geliyor, fabrikayı kuruyor ve 5 bin istihdam sağlayacak. Bu, uluslararası bir marka... TOKİ evlerindeki ve şehrimizin dört mahallesindeki tapu sorununu en kısa sürede çözüyoruz.” Türkiye’nin gücünün, huzurunun birliğinden geçtiğini vurgulayan Erdoğan “Her kim birliğimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi bizlerin ve evlatlarımızın geleceğini karartmaktır. Her kim kardeşliğimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi bu ülkeyi ve bu milleti tıpkı çevremizde gördüğümüz örneklerde olduğu gibi yerle yeksan etmektir. Her kim ezanımıza bayrağımıza, değerlerimize, İstiklal Marşı’mıza saldırıyorsa, bilin ki hedefi bize saldırmaktır” şeklinde konuştu.     

MUŞ

31 Mart’ta Osmanlı tokadı yakışmaz mı? 

Muş’ta vatandaşlara seslenen Erdoğan, gönüllere sınır çizdirmeyeceklerini, kardeşliğe leke sürdürmeyeceklerini belirterek “Bunlara şöyle bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı?” dedi.

Başkan Erdoğan Muş Demokrasi Meydanı’nda da halka hitap etti. “Kim ne derse desin gönüllerimize asla sınır çizdirmeyiz” vurgusu yapan Erdoğan, şunları söyledi: 

“Kim hangi oyunu çevirirse çevirsin ebedi kardeşliğimize leke sürdürtmeyiz, 780 bin kilometrekarelik vatanımızda ameliyat yaptırtmayız. Bu topraklar birlik ve beraberliğin kıymetini çok iyi bilir.  Pazar günü sizler inşallah yeni bir tarih yazacaksınız. 

Bir asır önce bu toprakları kanımızla yeniden vatanımız kılmışsak bugün de bölücü heveslilerine aynı şekilde karşı çıkıyoruz. PKK terör örgütüne ve onun desteklediği siyasi partinin uzantılarına bu topraklarda yer olmadığını 31 Mart’ta göstereceğiz.Güneydoğu’da binaların altında tünelleri açanlar, hizmet için yoklar, bunlar yıkmak için varlar. Bunlar 14-15 yaşındaki sabileri analarından koparıp Kandil’e kaçıranlar değil mi? Okullarımızı, camilerimizi yakan, yıkan alçakları beraberce hezimete uğratacağız. 

Kürt kardeşlerimizin canından, evlatlarımızın kanından beslenen canileri ve onu destekleyenlere yer olmadığını gösterin. Bunlara şöyle bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı? 100 yıl önce bu toprakta verilen mücadele ile bugün bizi Suriye, Irak, Akdeniz’de verdiğimiz mücadele arasında hiçbir fark yok. 

GEREKEN DERSİ VERMEMİZ LAZIM 

CHP’NİN Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’ün İstiklal Marşı’nı okumadığını kaydeden Erdoğan, “Çünkü HDP, İstiklal Marşı’mızın düşmanıdır, bayrağımızın düşmanıdır. Toplantılarında bir tane Türk bayrağı göremezsiniz. Dolayısıyla 31 Mart’ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım” dedi.Konuşmasında, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” vurgusu yapan Erdoğan, alandaki kalabalığa “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diye seslendi. Vatandaşlara, “Kardeşlerim gelin şu oyunu da bozalım. Bu ülkede Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Türk’e düşürmek isteyenlerle beraber olmayın” diyen Erdoğan, “Kürtçülük yaptığını söyleyenler, bu ülkeye düşmandır. Kürtçülükle de alakası yoktur. Bu vatanı da bölemeyecekler” ifadelerini kullandı.

KÜTÜPHANELER HAFTASI’NI KUTLADI

BENİM İLK KİTAPLARIM ANNEM KOKAR

Erdoğan, Twitter’dan, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla paylaşımda bulundu.  #İlkKitabım etiketine yer veren Erdoğan, paylaşımına, çocukluğunun bir bölümünün canlandırıldığı görüntüleri de ekledi. Erdoğan, videoda şunları seslendirdi: “Çocukluğumun ilk hayali. Almak için haftalarca çalıştığım o sekiz ciltlik kitabın hikayesi bu. Ne zaman o kitaplara baksam, kütüphane hayali kuran o çocuğu hatırlarım. Şimdiki kütüphanemde o kitaplar hala baş köşede durur. Sayfalarını açınca çocukluğum kokar, annem kokar. Derim ki kendi kendime; insan, hayal ettiği müddetçe insandır. Çocuklar, sizin de kitaplarınız ve bu ülke için hayalleriniz olsun.”