Dakika geçmeden tersini söylüyor

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İnce katıldığı bir yayında, ard arda söylediği çelişkilerle gündem oldu. İnce’nin Türkiye’deki pek çok gelişmeden de haberdar olmadığı ortaya çıktı. 

26 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00
Politika Haberleri

ANKARA STAR



CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı televizyon programındaki çelişkili söylemleriyle izleyenleri adeta hayrete düşürdü. Gazze olayları sırasında katliam yapan İsrail’le ticari ilişkilerin neden bitirilmediğini soran İnce, bir dakika bile geçmeden gelen bir soru üzerine, seçilmesi halinde İsrail ile ilişkileri geliştireceğini söyledi.  

SORDU MU SORMADI MI?

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, önceki akşam CNN Türk’te yayınlanan Seçime Doğru Özel programına katıldı. Muharrem İnce, birkaç gün önce AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve AB büyükelçileriyle buluşmasıyla ilgili bilgi verdi. İnce, “Erdoğan’ı yargılayacak mısın? Hayır. Benim Erdoğan’la ne işim olur. Bunu büyükelçiler de sordu. Benim yargılamak gibi bir görevim yok ama adil bir yargı düzeni kurmak gibi bir görevim var” dedi. Televizyon programında bu ifadeleri kullanan İnce, programdan hemen sonra sözlerinden çark eden bir tweet attı. İnce, “AB Büyükelçileri ile yaptığımız görüşmede Büyükelçiler bana ‘Erdoğan’ı yargılayacak mısınız sorusunu’ sormadılar. Ben de bu sorunun sorulduğu yönünde bir söz söylemedim” dedi.

PROJELERE GÖZ DİKTİ

Türkiye’nin gıpta ile bakılan, prestijli yatırımlarına da eleştiriler yönelten İnce, “Türkiye bu parayı taşa, toprağa, betona gömdü…Şirketler bir bir iflas ederken, ben orada hafriyat mı kazacağız? Tabi ki durduracağım Kanal İstanbul’u. Ne işimiz olur? Türkiye’nin kuralları işleyen bir ülke olması lazım. Bir Fransız, bir İngiliz ‘Türkiye bir hukuk devletidir’ diyebilmeli” dedi.  İnce, “Akkuyu projelerini devam ettirir misiniz” sorusuna ise “Bunları araştıracağız. Köprüde, havaalanında, hastanede olduğu gibi kazık yiyor muyuz yemiyor muyuz. Buna bakacağız” diye yanıt verdi.İnce, gençlere vaatlerini sıralarken “Dünyada artık bambaşka meslekler var. Robot koordinatörlüğü var. Mekatronik mühendisliği var. Beş yıl sonra dünya bunları konuşuyor olacak. 16 yeni meslek gelecek gündeme. Bugün adını bilmediğimiz meslekler. Sizi bunlara hazırlamamız lazım” dedi. Oysa Türkiye’deki üniversitelerde Mekantronik bölümleri eğitim ve mezun vermeye devam ediyor. 

FETO’NUN iADESi YALANI

Muharrem İnce, daha önce “ABD’liler beni aradı. Türkiye’nin usulüne uygun bir şekilde Gülen’in iadesini talep etmediğini söylediler” demişti. İnce’nin bu iddialarına Adalet Bakanlığı yayınladığı belgelerle yalanlamıştı. Ancak İnce yalanlanmasına rağmen iddiasını “Muharrem İnce boş konuşmaz” diyerek sürdürdü. İnce, “İlk 23.7.2017’de istemişler. FETÖ’cüler darbe yapmış, bir yıl sonra istemişsin. 1 yıl neden bekledin” dedi. Oysa Adalet Bakanlığı’nın kamuoyuna da açıkladığı belgelerde darbeden sadece 4 gün sonra yani 19 Temmuz 2016’da terör örgütü elebaşısı ABD’den istendi.

İDDİASININ ALTINDA KALDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, İnce’nin, Gülen’in ABD’den usulüne uygun istenmediği iddiasına ilişkin, “Siyaset laf ebeliği değildir. İddia eden iddiasını ispat etmek zorunda. İddia eden iddiasının altında kalmıştır” dedi.

Yabancı düşmanlığı en büyük sermayesi

 

Muharrem İnce, Esat’ın zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan ve çoğunluğunun Türkiye’de akrabaları bulunan Suriyeliler konusunda da hayrete düşüren ifadeler kullandı. İnce, “4.5 milyon Suriyeli Türkiye’de yaşıyor. Bayram’da gidiyor 72 bin kişi, 1 hafta 10 gün kalıyor, sonra geri dönüyor. Eğer sen gidip 10 gün kalıp geri gelebiliyorsan kal orada devamlı. Ne diye geliyorsun, tatile mi geliyorsun? Demek ki şartların uygun. Gittikten sonra kapatırım kapıyı kalırsın. Burası aşevi mi” dedi. İnce, bununla da yetinmeyerek “Suriyelileri davul zurna ile uğurlarız, 40 milyar dolar size kalır” dedi. İnce’nin sözlerine yanıt gibi açıklama Kızılay Genel Müdürü Dr.Kerem Kınık’tan geldi. Kınık, İP adayı Meral Akşener’in benzer bir söylemine verdiği yanıtta, “Türkiye’yi yönetmeye talip olanların söylemlerine dikkat etmesi gerekiyor. Suriyeliler dediği yüzde 75’i kadın çocuk ve 65 yaş üstü ölümden kaçıp bize sığınmış mazlumlar.” diye konuştu. 

İnce’nin TRT iddiası da yalan çıktı

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Twitter’dan yaptığı açıklamada, İnce’nin, TRT’nin mitinglerini verme

diğini öne sürdüğünü, bu gerekçeyle kurumu hedef aldığını, hatta tehdit ettiğini belirtti. TRT’nin, İnce’nin mitinglerine ve diğer faaliyetlerine ekranlarında 4 saat 42 dakika yer verdiğini vurgulayan

Bozdağ, şunları kaydetti: “İnce’nin TRT’ye yönelik tehdit içeren açıklamalarını da TRT canlı verdi. Muharrem İnce meydanlarda konuşacak sözü olmadığı için TRT üzerinden manipülasyon yapmak istiyor. Sayın İnce, tehditle siyasette mesafe alınmaz, tehditle seçim kazanılmaz, tehditle Cumhurbaşkanı hiç olunmaz.”      

İSRAiL iLE iLGiLi KAFASI KARAŞIK

Muharrem İnce, ABD’nin İsrail büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını protesto eden Filistinlilere yönelik İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 58 kişinin ölmesi 2 bin 700 kişinin yaralanm asıyla ilgili Yenikapı’da düzenlenen “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitingini de eleştirdi. Hükümetin İsrail’le ticareti kesmeyerek miting yapmasını eleştiren İnce, bir dakika sonra gelen “İsrail ile ilişki kuracak mısınız? Büyükelçi gönderecek misiniz” sorusuna “Neden kurmayayım. Biz AB ile , ABD ile de İsrail’le de herkesle ilişki kuracağız” diye cevap verdi.